Taal en cultuurreis Frankrijk

Leer Frans van ‘de Nonnen van Vught’ in de abdij van Fontevraud

Frans leren van de ‘Nonnen van Vught’ in een abdij aan de Loire. Die kans krijg je van zondag 1 tot en met zaterdag 7 oktober tijdens de taal- en cultuurreis die we aanbieden in samenwerking met Scott Bilsen Travel.

In de ochtend volg je Franse les in de abdij en in de middag trek je er met de groep op uit. In de prachtige Loire regio is veel te zien en kun je je Frans volop oefenen onder begeleiding van taaltrainers van Regina Coeli.

Het is niet meer mogelijk om te boeken voor deze reis.

Dagelijkse taallessen in de ochtend

Na het ontbijt begint de dag met Franse les. De taaltrainers leren je de taal die je direct kunt toepassen tijdens de excursie in de middag. De taaltrainers maken de gehele reis deel uit van het gezelschap. Ook buiten de lessen kun je ze allerlei vragen stellen over de taal en cultuur.

Je leert vocabulaire, grammatica en gaat gesprekjes voeren rondom onderwerpen als:

  • De toeristische trekpleisters in de Loire regio
  • De Franse keuken en Franse wijnen
  • Het dagelijks leven in Frankrijk


Je krijgt les in een groep van maximaal 6 deelnemers die het Frans op ongeveer hetzelfde niveau beheersen als jij. We delen de groepen in op basis van een taaltoets en een kort intakegesprek voorafgaand aan de taaltraining.

Na terugkomst in Nederland kun je met recht zeggen dat je een flinke stap hebt gemaakt in het Frans en de taal veel gesproken hebt.


Een programma vol excursies

Tijdens de taal- en cultuurreis staat iedere dag een thema centraal. In de middag staat je een rijk programma aan excursies te wachten. Dan breng je in de praktijk wat je in de ochtend geleerd hebt.

Grandeur en buitenverblijven van de Franse Koningen
De Loire vallei was in de Renaissance de verblijfplaats van de koningen van Frankrijk. Hun kastelen, echte juwelen ingenesteld in een droomlandschap, genieten een internationale reputatie.
Met bezoeken aan Chateau Villandry en Chateau d’Ussé

WIJN, wijn, wijn
De Loire is de langste wijnbouwregio van Frankrijk, met maar liefst vier verschillende klimaatzones. Veelal bekend om zijn witte wijnen als Sancerre, Poully Fumé en verscheiden soorten Champenoise. Maar ook prachtige rode wijnen vinden hun oorsprong in de Loire, zoals met name genoemd de Bourgueil en Saint-Nicolas de Bourgueil.
Met bezoeken aan twee hoogaangeschreven producenten. Een ‘petit dégustation’ maakt zeker onderdeel uit van het bezoek.

Cultureel erfgoed
Diverse steden in de Loire staan bol van de architectonische schatten uit de Middeleeuwen en de renaissance. Een ‘visite guidée’ op de Abbaye de Fontevraud mag natuurlijk ook niet ontbreken.
Met een bezoek aan Tours en een rondleiding in de abdij van Fontevraud.

Dichters en schrijvers geïnspireerd door de Loire
Jean de la Fontaine, Baudelaire, Victor Hugo en vele andere romantische zielen doopten hun pen onder in de dampachtige atmosfeer van de vallei van de Loire.
Met bezoeken aan het Collège van Honoré de Balzac en het Chateau de Saché.

 

De Franse keuken
Le Jardin de la France is de bijnaam van de streek rond Chinon Fontevraud. Aanknopingspunten genoeg om de Franse keuken te verkennen.
Met een bezoek aan de plaatselijke markt met een Chef Cuisinier

Cadre Noir
De Cadre Noir in Saumur is de oudste nog bestaande rijschool voor paardensport in Frankrijk. Het huidige instituut komt voort uit een cavalerieschool uit de negentiende eeuw. Sinds 1972 is aan de Cadre Noir het nationale trainingsinstituut, l'Ecole Nationale d'Equitation, verbonden. Dit instituut houdt de klassieke Franse rijkunst in ere met het opleiden van instructeurs en ruiters op het hoogste niveau.
Met een bezoek aan de Cadre Noir in Saumur


Overnachting

Je verblijft vijf nachten in de wereldberoemde abdij van Fontevraud. Het hotel beschikt over eenvoudige maar luxe eenpersoons- en tweepersoonskamers. Naast het ontbijt, maken we hier dagelijks gebruik van de lunch en dineren we een aantal keer in het sterren restaurant in de abdij.

Aanmelden voor de reis

Het is niet meer mogelijk om te boeken voor deze reis. 

Betaling en algemene voorwaarden

Het tarief voor de taal- en cultuurreis is € 4950,= per persoon. Deze prijs is inclusief:

  • Overnachten in de abdij van Fontevraud
  • Alle maaltijden en entreegelden voor de diverse excursies
  • De taallessen in de ochtend en de beschikbaarheid van taaltrainers tijdens de rest van het programma
  • Vervoer per luxe touringcar vanaf Vught (Je parkeert in Vught gratis op het terrein van Regina Coeli). Het vertrek is op zondag 1 oktober 08.00 uur en we zijn terug in Vught op zaterdag 7 oktober om 19.00 uur
  • Begeleiding gedurende de gehele reis door Gijs van Bilsen van Scott Bilsen Travel.


De algemene voorwaarden en condities van Scott Bilsen Travel zijn van toepassing.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`