Taalboost weekend voor scholieren

Leer vlot spreken in het Duits, Engels, Frans of Spaans

Vind je het lastig om op school gesprekjes te voeren in een andere taal en heb je het gevoel dat je het nooit gaat leren? Of misschien wil je de taal echt vloeiend leren spreken en vind je dat je daarmee op school te weinig kunt oefenen.

Grijp dan je kans en volg een taalboost weekend bij Regina Coeli, het taleninstituut dat ook bekend staat als ‘de Nonnen van Vught’. Het taalboost weekend is bestemd voor scholieren van 15 t/m 18 jaar. 

Onderdelen van het taalboost weekend

  • Je volgt een individueel lesrooster en werkt aan de dingen die jij moeilijk vindt.
  • Dagelijks krijg je meerdere privélessen van onze taaltrainers die allemaal native speaker zijn.
  • Er zijn groepsactiviteiten waaraan je kunt deelnemen.
  • Drie keer per dag eten we gezamenlijk. Ook dan kun je oefenen met de taal.
  • Tijdens het hele taalboost weekend verblijf je bij Regina Coeli. Je overnacht in een van de kamers in ons gastenverblijf.

Het programma

Op vrijdagavond verwachten we je om 19.00 uur in ons instituut. Je ontvangt dan je individuele lesprogramma en een korte uitleg over de taaltraining. Je maakt kennis met de andere deelnemers aan het weekend. Vervolgens gaan we aan tafel om een lekker hapje te eten.

Op zaterdagochtend begint het al vroeg: de eerste les start om 8.20 uur. Tussen de lessen door heb je een lesuur om je huiswerk te maken en om eventueel even te ontspannen in een van de gezamenlijke ruimtes of je eigen kamer in het gastenverblijf. De middag sluiten we af met een groepsactiviteit waarna we aan tafel gaan.

Je lesdag op zondag is gelijk aan die van zaterdag en sluiten we rond half vijf gezamenlijk af met een hapje en een drankje.


Meld je aan voor het taalboost weekend

Het aantal plaatsen is beperkt!

Geef je taal een extra boost

Naast het taalboost weekend kun je ook een online taalboost volgen bij Regina Coeli. Tijdens twee online face-to-face lessen per week oefen je met een taaltrainer vooral het spreken van de taal. Volg bijvoorbeeld voor en na het taalboost weekend een aantal online lessen voor een nog beter resultaat!

Lees verder over de online taalboost >

Het beste adres om een taal te leren

Regina Coeli is het bekendste taleninstituut van Nederland. Dat komt doordat er regelmatig BN’ers, sporters en politici bij ons een vreemde taal komen leren en daar graag over vertellen. Maar over het algemeen geven we taaltraining aan volwassenen die voor hun werk beter moeten worden in een vreemde taal.

We worden vaak ‘de Nonnen van Vught’ genoemd, omdat het taleninstituut ontstaan is uit een kloosterorde. Nu worden de lessen niet meer gegeven door de zusters en hebben wij een modern pand. Daar is het overigens vaak heel rustig omdat iedereen zit te studeren en zo doet het veel cursisten toch nog denken aan een klooster.

Het taleninstituut in Vught waar je een weekend verblijft.
Je krijgt privélessen van mensen die opgegroeid zijn in de taal waarin jij beter wilt worden.
Je overnacht in een kamer in het gastenverblijf van Regina Coeli.
`