Touria Benali Agrandi

Taaltrainer Arabisch

Language Institute Regina Coeli heeft een team van taaltrainers Arabisch. Een van hen is Touria Benali Agrandi. Zij stelt zich kort voor.

Touria Benali Agrandi is met zowel Arabisch als Spaans opgegroeid. Al op jonge leeftijd werd ze gegrepen door de pracht van de Arabische taal. Touria studeerde Arabische taal en cultuur in Leiden en deed een master Midden-Oosten studies in Nijmegen. Nu werkt ze als taaltrainer Arabisch bij onder andere Regina Coeli en als gerechtstolk/vertaler en consultant op het gebied van familierecht.

“Het Arabisch is een heel rijke taal met een zeer uitgebreide vocabulaire en veel diepgang. Maar ook in het dagelijks leven wordt er in de Arabische wereld bloemrijk met elkaar gesproken. Als ik een collega begroet met ‘goedemorgen’, dan zal hij of zij proberen dit te overtreffen door een nog mooier antwoord zoals bijvoorbeeld ‘ een verlichte morgen terug’.

Veel mensen denken dat Arabisch een moeilijke taal is om te leren. Als je eenmaal de logica van het Arabisch inziet, kun je de taal redelijk vlot leren. Het Arabische schrift heb je binnen een dag onder de knie. Je moet vooral veel oefenen met klanken die in westerse talen niet voorkomen. Mijn advies is om gewoon te beginnen en dan weet ik zeker dat het gaat lukken want vooral voor Arabisch leren geldt waar een wil is, is een weg!”

Taalkennis

Arabisch, Spaans, Berbers, Frans, Engels en Nederlands

Lees meer over een training Arabisch bij Regina Coeli >


 


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`