Touria Benali Agrandi

Taaltrainer Arabisch

Language Institute Regina Coeli heeft een team van taaltrainers Arabisch. Een van hen is Touria Benali Agrandi. Zij stelt zich kort voor.

Touria Benali Agrandi is afkomstig uit Melilla, een Spaanse enclave in Marokko. Ze groeide er op in een mengeling van talen, maar werd al jong gegrepen door de pracht van de Arabische taal. Touria studeerde Arabische taal en cultuur in Leiden en deed een master Midden-Oosten studies in Nijmegen. Nu werkt ze als taaltrainer Arabisch bij Regina Coeli en als tolk en consultant op het gebied van Marokkaanse familierecht.

“Het Arabisch is een heel rijke taal met een uitgebreide woordenschat en veel diepgang. Soms moet je iets langer denken voor je exact begrijpt waar het om gaat. Ik houd enorm van Arabische poëzie en in het bijzonder van Andalusische dichters.

Maar ook in het dagelijks leven wordt er in de Arabische wereld bloemrijker met elkaar gesproken. Als ik een collega begroet met ‘goedemorgen’, dan zal die collega proberen dat te overtreffen door dat mooier te zeggen.

Veel mensen denken dat Arabisch een moeilijke taal is om te leren. Als je eenmaal de logica van het Arabisch inziet, kun je de taal makkelijk leren. Het Arabische schrift begrijp je binnen een dag. Je moet vooral veel oefenen met klanken die in andere talen niet voorkomen. En, waar een wil is, is een weg!”


Taalkennis

Arabisch, Spaans, Berbers, Frans, Engels en Nederlands

 
 


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.