Mauritius Wijffels

taaltrainer Nederlands

Language Institute Regina Coeli heeft meerdere taaltrainers Nederlands. Een van hen is advocaat Mauritius Wijffels. Hij stelt zich kort voor.

Mauritius heeft Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden met als specialisaties internationaal publiekrecht en mensenrechten. Voor en na de afronding van zijn studie woonde hij korter of langer in diverse landen, waaronder Egypte, Koeweit, Brazilië, Suriname, de Antillen, Dubai, Polen, Frankrijk en Engeland en werkte hij voor advocatenkantoren en internationale banken. Op dit moment runt hij een eigen praktijk in Amsterdam die gericht is op het geven van juridisch advies aan bedrijven die zakendoen met het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij combineert dit met het geven van Nederlandse les bij Regina Coeli.

“De cursisten die ik bij Regina Coeli lesgeef, bevinden zich allemaal in de positie waarin ik me meerdere malen bevond. Ze zijn in een land gaan wonen waarvan ze de lokale taal niet spreken. Ik wil ze meegeven dat ze welkom zijn in Nederland en dat ik het moedig vind dat ze Nederlands leren.

Doordat ik jaren in andere landen heb doorgebracht, kan ik heel goed duiden wat er anders is in Nederland. Een belangrijk voorbeeld daarvan zijn de Nederlandse vergaderingen. Vergaderingen zijn nergens zo als in Nederland doordat we in Nederland vinden dat iedereen recht op inspraak heeft. Over dat soort dingen heb ik het in de les, naast dat we natuurlijk veel oefenen met de Nederlandse taal.

Ik bracht mijn middelbareschooltijd door op het Maurick College in Vught, dat zich naast het taleninstituut bevindt. Ik heb daar les gehad van paters en zusters. Dat waren ontzettend goede docenten en zij voedden mijn liefde voor talen. Zo had ik Frans van zuster Annette, die nog lang betrokken is geweest bij het taleninstituut. Ik vind het bijzonder mooi om weer terug te zijn in Vught en dat ik nu zelf mensen een andere taal leer spreken. De cirkel is helemaal rond.”

Taalkennis

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Arabisch

Lees meer over een training Nederlands bij Regina Coeli >


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.