Maud Bouquet

Taaltrainer Frans

Maud is afkomstig uit Parijs. Ze studeerde aan de hogere hotelschool en werkte daarna in hotels in Engeland en België. Na haar terugkomst in Frankrijk deed ze een master in event management. Als event manager organiseerde ze evenementen voor de Franse overheid en voor bedrijven als Renault. In Nederland hield ze zich bezig met de organisatie van evenementen voor Franse bedrijven.

Haar fascinatie voor taal ontstond tijdens haar inburgeringscursus in Nederland. Ze was verrast dat de taal zoveel inzichten in de cultuur brengt.

“De belangrijkste beperking om een vreemde taal te spreken, ben je meestal zelf. Veel mensen zijn bang om fouten te maken, maar dat is absoluut niet nodig. In Frankrijk kun je beter Frans spreken met fouten dan geen Frans spreken. Wij Fransen zijn erg trots op onze taal en waarderen het zeer als iemand de moeite doet om de taal te spreken.

Ik vind het belangrijk om onze cursisten in te laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn om Frans te spreken en ze zelfvertrouwen mee te geven. Dat kan heel eenvoudig door te spreken met korte zinnen in plaats van met allerlei ingewikkelde zinsconstructies. Het belangrijkst is dat je begrepen wordt. Langzamerhand groei je dan in de taal.”

Taalkennis

Engels, Frans, Nederlands, Spaans

Lees meer over een training Frans bij Regina Coeli >


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.