Angélica Nóbrega Brito

Taaltrainer Portugees

Language Institute Regina Coeli beschikt over meerdere taaltrainers Portugees. Eén van hen is Angelica. Zij stelt zich kort voor.

Angélica is afkomstig uit João Pessoa, in het noordoosten van Brazilië. Ze studeerde Portugese taal en cultuur met als specialisatie vertalen. Ervoer dat vertaler een eenzaam beroep is en ontdekte in Nederland het lesgeven. Dat is haar passie! 

“Het ultieme doel van het leren van een vreemde taal is dat je zelf je eigen taal kunt bouwen. Daarvoor is het nodig om echt te begrijpen wat de regels van de taal zijn. Je spreekt geen taal als je alleen kant en klare zinnen kunt ophoesten. Wij zijn vanaf de eerste les bezig met het creëren van je eigen zinnen. 
 
Naast de taal besteden wij veel aandacht aan cultuur. Ik ben zelf opgegroeid in Brazilië en heb me tijdens mijn studie ook verdiept in de Portugese cultuur. Tussen die twee landen zitten verschillen, die ik de cursisten graag uitleg.  
 
De Brazilianen waarderen het zeer als je de moeite neemt om Portugees te spreken. Dat hoeft heus niet perfect te zijn, maar je moet jezelf wel goed duidelijk kunnen maken zonder misverstanden te creëren.” 

Taalkennis

Portugees, Nederlands en Engels

Lees meer over een training Portugees bij Regina Coeli >


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`