Taalcoaching

Taaltraining op hoog niveau

Als u een specifieke wens heeft op het gebied van het leren van een vreemde taal, dan kunt u daarmee terecht bij taleninstituut Regina Coeli. Zo ondersteunen we u bij het voorbereiden van een presentatie, we leren u de fijne kneepjes van het onderhandelen in een vreemde taal en cultuur of u bereidt met uw taalcoach een belangrijke internationale meeting voor. Voor deze vorm van taaltraining heeft u al een stevige basis in de taal.

Voordelen van taalcoaching

  1. U leert snel een vreemde taal toepassen in een concrete situatie.
  2. De taalcoach zorgt ervoor dat u snel zelfvertrouwen opbouwt in het toepassen van de vreemde taal.
  3. Alles is bespreekbaar bij het samenstellen van uw programma: de lesvormen, de plaats, de frequentie en intensiteit, de hoeveelheid begeleiding enzovoorts.

Programma taalcoaching gebaseerd op uw doelen en wensen

In een taalcoachingstraject gaat u met één of meerdere taaltrainers in privélessen aan de slag om uw taalvaardigheid te verbeteren. Hoe uw programma eruit ziet is grotendeels afhankelijk van uw doelen en wensen. Wellicht komt u een aantal dagen naar ons instituut in Vught, maar misschien is het efficiënter als uw taaltrainer bij een aantal vergaderingen in uw organisatie aanwezig is om te observeren en u vervolgens tips te geven. Het adviesgesprek is een belangrijke basis voor uw programma.


Is taalcoaching iets voor u?

Voorbeelden van situaties waarin taalcoaching een goede keuze voor u is:

1. U gaat op korte termijn een presentatie verzorgen in een vreemde taal.
Natuurlijk wilt u deskundigheid uitstralen tijdens uw presentatie in een vreemde taal en vragen op een vlotte manier kunnen beantwoorden. Een taaltrainer helpt u bij het samenstellen van een correcte en overtuigende presentatie en oefent deze met u. Zo verschijnt u met zelfvertrouwen voor uw publiek.

2. U wilt feedback op uw gebruik van een vreemde taal in uw dagelijkse praktijk.
U kunt zichzelf goed uitdrukken in een vreemde taal, maar u vindt het toch lastig om effectief te communiceren in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Portugees? Waarom laat u een taaltrainer dan niet een keer met u meelopen? Door te observeren kan een taaltrainer u deskundig adviseren over hoe u uw communicatievaardigheden kunt verbeteren.

3. U kunt of wilt niet voor een taaltraining naar ons instituut komen.
Als u in verband met uw privacy of uw drukke agenda niet naar ons taleninstituut in Vught kunt komen, maar wel gebruik wilt maken van onze deskundige taaltrainers, dan kunnen we ook naar u toe komen! Neemt u contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. 
 
4. U wilt tips om beter te leren schrijven.
U schrijft regelmatig teksten in een vreemde taal en wilt constructieve feedback ontvangen? Een taaltrainer kan samen met u gericht werken aan het verbeteren van uw schrijfvaardigheid. Of het nu gaat om e-mails, rapporten of artikelen, u leert effectievere teksten te schrijven.

5. U gaat deelnemen aan een beurs en wilt u goed voorbereiden.
Als u deelneemt aan een beurs wilt u natuurlijk goed voor de dag komen. Dat doet u niet alleen met een goede stand, maar ook door uw eigen presentatie. Hoe presenteert u uw organisatie en de producten en diensten in een andere taal? En wat zijn de zakelijke gebruiken in een ander land? Bereid u voor op uw beursdeelname met de deskundigen van Regina Coeli.

Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.