Winnaar MKB Export Award leerde Duits bij de Nonnen van Vught

door Regina Coeli

Met het plan om te gaan exporteren naar Scandinavië won Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal in 2017 de MKB Export Award. Het plan klopte niet alleen op papier, maar pakte ook in de praktijk goed uit. Eigenaar Bart Veldhuizen spreekt een jaar na dato al over een succesvolle introductie op de Scandinavische markt. En nu heeft het bedrijf dat een van de toonaangevende spelers is op het gebied van bevestigingsmaterialen nieuwe plannen: de Duitstalige markt veroveren.

Een van de prijzen die Bart Veldhuizen won bij de MKB Export Award – een taaltraining bij Language Institute Regina Coeli - gaat hij inzetten om zijn exportplannen naar Duitsland te ondersteunen. Uiteraard koos hij voor een taaltraining Duits. “Ik wilde makkelijker Duits kunnen spreken en me daarin zelfverzekerder voelen. Op de Duitse markt staan wij als niet-Duitse producent al met 1-0 achter. Als mijn Duits dan ook niet voldoende is, loopt onze achterstand snel uit tot 2-0.”

Gecoate schroeven

De Duitse markt voor bevestigingsmaterialen wordt gedomineerd door Duitse bedrijven. Hoenderdaal Fasteners heeft echter een product dat nog niet alomtegenwoordig is in Duitsland: de gecoate schroef, beter bestand tegen roest en sterker. Het duurzame karakter van de schroef zou goed kunnen aanslaan in Duitsland.

Training geven in het Duits

Veldhuizen kwam voor zijn taaltraining naar Vught met een duidelijk doel voor ogen: hij gaat een training geven aan een nieuwe klant in Zwitserland en die wilde hij gedegen voorbereiden. “Een paar jaar geleden heb ik een soortgelijke presentatie gegeven in Duitsland. Ik herinner me dat ik toen heel erg aan het hakkelen was. Die presentatie heb ik weer opgezocht en meegebracht naar Vught. Het is de bedoeling om aan het eind van de week een goedlopende presentatie te hebben.”

Google Translate

Het programma van de taaltraining van Veldhuizen bestond uit meerdere privélessen per dag waarbij hij zich in de ochtenden concentreerde op grammatica en in de middag op zijn presentatie. “Dat is overigens wel meer dan alleen een correcte powerpoint maken. Het gaat er ook om dat ik alles goed kan uitleggen en vragen kan beantwoorden. Anders had ik net zo goed mijn presentatie door Google Translate kunnen halen.”

Ieder uur een verbetering

Van maandag tot en met vrijdag zit Veldhuizen te blokken op de Duitse taal. “Ik vind het verrassend leuk. Dat komt omdat ik zoveel vooruitgang zie. Bijna ieder uur is er wel een verbetering. De afwisseling tussen de lessen is heel leuk. Met name de een op een training is heel waardevol. Als ik een fout maak, krijg ik direct terugkoppeling. Ik ben overigens niet bang om fouten te maken en praat heel makkelijk.”

Focus op het leren van de Duitse taal

Een van de sterke punten van de taaltraining bij Regina Coeli volgens Veldhuizen is de mogelijkheid om je volledig te focussen op het leren van de taal. In een intensieve taaltraining draait de hele dag om het leren van de taal en hoef je verder helemaal niets te doen. “Dat merkte ik vooral toen ik een avond naar huis ging in plaats van te blijven overnachten. In het instituut blijf je met je hoofd bij het leren van de taal en dat is heel effectief!”

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Duits?

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina


Goede voornemens? Lees hoe je een taal leert!

Het taleninstituut, gevestigd op het terrein van het voormalig klooster.
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`