Welke training Italiaans past bij jou?

door Regina Coeli

Wij krijgen vaak de vraag hoe je het best een taal kunt leren en welke training het meest geschikt is. Het merendeel van onze cursisten wil op korte termijn goed een taal leren spreken voor zijn of haar werk. Met die tijdsdruk kom je al snel uit bij een intensieve training in Vught. Maar er zijn veel meer redenen om Italiaans te leren. Onderstaand zetten we een aantal veelvoorkomende redenen om Italiaans te leren op een rij en geven we een algemeen advies.

Je hebt een tweede huis in Italië

Met een tweede huis in Italië heb je af en toe een aantal zakelijke dingen te regelen, zoals afstemmen met een loodgieter of de gemeente. Dat gaat makkelijker in het Italiaans. Maar ook de leuke kanten van het leven in Italië zijn nog mooier als je Italiaans spreekt.

Wil je Italiaans leren omdat je een tweede huis hebt in Italië en heb je nog geen of weinig kennis van het Italiaans, dan raden we je het themaweekend seconda casa aan. In een groepje met ander huisbezitters leer je de basis van het Italiaans die aansluit bij het thema wonen in Italië.

Heb je al meer kennis van het Italiaans, dan kunnen we tijdens een individuele training beter inspelen op je huidige kennisniveau. Je bent van harte welkom voor een aantal dagen door de week, in het weekend of voor online lessen.

Je gaat regelmatig op vakantie naar Italië

De liefde voor de Italiaanse taal komt vanzelf als je een aantal keer in Italië bent geweest. Wil jij tijdens je volgende vakantie ook Italiaans spreken, dan is het themaweekend Italiaans voor vakantie een aanrader. In een klein groepje van maximaal vier personen leer je de taal die je nodig hebt op vakantie in Italië. Tegelijkertijd kom je bij Regina Coeli al in de vakantiestemming doordat je er een weekendje op uit bent.

Je vindt Italiaans een mooie taal en wil die graag (beter) leren spreken

Als je een vastomlijnd doel hebt, is het makkelijker om een plan te maken. Zet je droom daarom om in een doel en werk stap voor stap naar je droom toe. Wij kunnen je helpen om je doel te bereiken met bijvoorbeeld conversatielessen, intensieve lesdagen, weekenden, noem maar op.

Je wil Italiaans leren voor je werk

Een transporteur heeft andere Italiaanse woorden nodig dan een modeontwerper. Een zakelijke training Italiaans is dan ook altijd individueel. Tenzij je toevallig een collega hebt die ook Italiaans wil leren. In dat geval kun je samen een training volgen die gericht is op jullie bedrijf en branche.

We adviseren een training van meerdere dagen in Vught, zodat je in korte tijd veel vooruitgang kunt boeken en na je training ook echt Italiaans kunt spreken. Doe dat bijvoorbeeld met een intensieve week, een training van een aantal dagen – eventueel verspreid over meerdere weken – of meerdere weekenden. We kunnen altijd een combinatie maken met trainingen in Vught en online lessen.

Een persoonlijk advies?

Iedereen is anders en leert anders. Om die reden denken we graag met je mee over welke training het meest geschikt voor jou is. Neem contact met ons op. Een medewerker van Client Services plant graag een adviesgesprek voor je in met een van de taaltrainers Italiaans.

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.