Vijf redenen om een taal te leren in coronatijd

16 november 2020
door Regina Coeli
,

Het lijkt alsof de wereld stilstaat en alleen een vaccin de aardbol weer in beweging kan zetten. En of thuiszitten nog niet voldoende is, word je om de oren geslagen met negatieve boodschappen: de horeca is gesloten, veel sporten kunnen niet doorgaan, je mag niet met grote groepen afspreken en als klap op de vuurpijl waarschuwt de wereldgezondheidsorganisatie voor mentale problemen door een lockdown.

Wist je dat taal veel effect heeft op hoe we ons voelen? Als iemand enthousiast ‘leuk!’ tegen je zegt, dan voelt dat stukken beter dan een lauw ‘ja, dat kan’? En wist je ook dat het leren van een nieuwe taal je heel gelukkig kan maken? Dat komt doordat je iets nieuws leert. Heel specifiek voor het leren van een taal is dat er een andere wereld voor je opengaat. En dat is precies wat jij nu nodig hebt!

Nu de wereld gevoelsmatig even stilstaat, is dit jouw moment om een taal te leren. En wel om deze redenen:

1. Ontsnap aan je dagelijkse routine
Alle dagen beginnen op elkaar te lijken, vind je niet? Een taaltraining bij Regina Coeli is een kans om even niet thuis te zijn. En hoe! Eet lekker in ons restaurant, ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren door taaltrainers uit andere landen.

2. Geen mentale dip voor jou!
Iets nieuws leren is de beste remedie tegen dips en depressies. Zeker nu de dagen korter worden.

3. Besteed je geld goed.
Aan het eind van het jaar vervalt een deel van je opleidingsbudget. Dat zou toch jammer zijn? Bovendien kun je beter een keer een goede taaltraining volgen dan tien keer een training waar je weinig van leert.

4. Je hebt een beter perspectief op de arbeidsmarkt (of bij je huidige werkgever)
Als je meerdere talen spreekt, ben je interessanter voor een werkgever. Geen overbodige luxe nu ook in Nederland de werkloosheid stijgt door de coronacrisis. Zit je prima bij je huidige werkgever? Bedenk je dan dat je misschien nog leukere klussen krijgt door je taalkennis.

5. Je hebt nu tijd!
Grijp de extra uurtjes die je overhoudt met beide handen aan. Veel activiteiten gaan niet door. Misschien heb je het zelfs minder druk op je werk. Investeer je tijd in jouw toekomst.

En heb je al zin gekregen om aan de slag te gaan met taal? Als personal trainer willen we je daar graag bij helpen. Maak eens kennis met ons!

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.