Update je LinkedIn profiel… in het Engels!

19 december 2017
door Regina Coeli

Alleen al in Nederland zijn er meer dan 6 miljoen mensen met een profiel op LinkedIn. De kans is dus vrij groot dat ook jij op LinkedIn te vinden bent. Maar hoe sta je er eigenlijk op? Zet jij LinkedIn slim in voor je carrière? Heb je bijvoorbeeld naast een Nederlandstalig profiel ook een Engels profiel waardoor je internationaal beter gevonden wordt? Ook al heb je geen behoefte om over de grens te werken, in Nederland zoeken veel mensen op Engelse termen. Zorg dat jij in relevante gevallen gevonden wordt!

Het is mogelijk om in LinkedIn een profiel in twee talen aan te maken. Voor de meeste mensen is het logisch om een Engelse versie te maken, omdat dan een zo groot mogelijk publiek begrijpt wie je bent en wat je doet. Hoe zorg je ervoor dat je professioneel overkomt?

Vijf tips voor het opstellen van een sterk LinkedIn profiel in het Engels

1. Doe research

Op LinkedIn draait alles om gevonden worden en daarvoor zul je de juiste termen moeten gebruiken in je profiel. Er zijn lijsten in omloop met termen die je beter niet kunt gebruiken, omdat ze te vaak gebruikt worden. Die termen helpen je in ieder geval niet. Ga vooral kijken naar succesvolle mensen uit jouw vakgebied met een profiel in het Engels. Welke key words gebruiken zij? Neem de relevante key words over, zodat ook jij gevonden wordt.

2. Schrijf actief

Misschien heb je prachtige volzinnen in het Engels leren schrijven. Die vaardigheid hoef je niet in te zetten op LinkedIn. Schrijf vooral korte zinnen in een actieve vorm en schrijf de tekst vanuit jouw perspectief (1e persoon enkelvoud).

3. Schrijf een pakkende samenvatting

De plek om te laten zien wie je bent, is de samenvatting. Dit is de tekst om wat langer bij stil te staan, wat niet wil zeggen dat je een lange tekst moet schrijven. Integendeel. Je kunt het best vier of vijf paragrafen van twee zinnen schrijven. Dat is te overzien en makkelijk te scannen. Keep is simple!

Je kunt voor een krachtige samenvatting de volgende structuur aanhouden:

  • Opening: Wat is het eerste dat mensen over mij moeten weten? Schrijf tien verschillende varianten en kies de beste.
  • Pitch: Hier mag je los gaan met de key words die je in de eerste stap gevonden hebt. Vertel waar je goed in bent en waarom dat belangrijk is.
  • Call to action: Wat wil je dat de lezer doet? Contact met je opnemen voor een interessante functie, of juist voor een zakelijke deal? Hoe kan de lezer contact met je opnemen?

O ja, schrijf meteen in het Engels. Een Nederlandse tekst vertalen is veel moeilijker dan direct in het Engels schrijven. Tenzij je een professionele vertaler bent natuurlijk…

4. Proof read je tekst

Als je dan eenmaal iets hebt staan, kun je je gaan afvragen of de zinnen lopen, of je geen spelfouten hebt gemaakt of dat je in de bekende grammaticale instinkers bent getrapt. Manieren om daar achter te komen zijn:

  • Lees zelf je tekst een aantal keer hardop voor. Zo hoor je of de tekst loopt.
  • Gebruik de spellingchecker van je tekstverwerker. Je haalt er niet alle fouten mee uit je tekst, maar het is een begin.
  • Leg je tekst eens voor aan een native speaker Engels.


5. Vraag om recommendations

Een goede manier om te laten zien wat jouw sterke punten zijn, is door mensen te vragen een aanbeveling over je te schrijven. Voor je Engelstalige profiel heb je dan natuurlijk het meest aan Engelse aanbevelingen. Bedenk wie een goede recommendation in het Engels voor je zou kunnen schrijven en stuur een verzoek. Je zou kunnen aanbieden dat jij ook een aanbeveling schrijft. Kun je meteen je schrijfvaardigheid in het Engels oefenen.

Meer hulp nodig?

Misschien ben je met deze tips al voldoende op weg geholpen voor een goed LinkedIn profiel in het Engels. Wist je dat je bij Regina Coeli ook terecht kunt voor een korte training personal branding? Als je nog geen goed LinkedIn profiel in het Engels hebt, kijkt een van de taaltrainers graag met je mee.


Leer nu ook een vreemde taal vanuit huis

Wil je je vaardigheid in een vreemde taal verbeteren? Veel mensen gaan dan graag naar 'de Nonnen van Vught' (wij dus) voor een intensieve taaltraining. Maar - als je nog niet kunt of wilt reizen, de mogelijkheid aangrijpt om je werk te combineren met het leren van een taal of als je een korte training wilt volgen - kun je ook een volledige individuele en persoonlijke taaltraining vanuit huis volgen met face-to-face online lessen van een taaltrainer.

Benieuwd? Lees verder!
Leer nu ook een vreemde taal vanuit huis

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.