Taaltraining met business objectives als leidraad

door Regina Coeli

Om een vliegende start te kunnen maken in zijn nieuwe functie als Managing Director Aon Affinity & Lid van het Aon Risk Services Management team Duitsland, liet Wouter Goudswaard zich bij Regina Coeli bijspijkeren in de Duitse taal. Vanwege zijn drukke agenda was zijn taaltraining beperkt tot vier dagen, maar dat kon hem niet deren: “In vier dagen tijd heb ik aardig geknald”, zegt hij met enige tevredenheid op de laatste dag van zijn cursus in Vught. “Maar ik kom graag later dit jaar nog een keer terug.”

Doorlopen van ‘milestones’ en acties

Goudswaard wist precies wat hij bij Regina Coeli wilde bereiken. “Om mijn nieuwe rol in Duitsland goed te kunnen vervullen moet ik mijn Duits op peil krijgen. In mijn taaltraining hebben we mijn ‘draft business objectives’ en agenda voor 2013-2014 gebruikt als leidraad. Het was bijvoorbeeld erg leerzaam om de ‘milestones’ en bijbehorende acties te doorlopen en de docent in het Duits uit te leggen wat er bedoeld wordt. We hebben gewerkt aan woordenschat en formulering maar we hebben ook tijd besteed aan ‘cultural awareness’.” 

Cultuurverschillen worden vaak onderschat

Aon is van oorsprong een Angelsaksisch bedrijf met hoofdkantoren in Londen en Chicago en een kantoren in 120 landen. Goudswaard werkt negen jaar bij de organisatie, die gespecialiseerd is in financiële en verzekeringsdienstverlening. “Ik heb veel landen gezien en nauw samengewerkt met onze lokale en globale teams om klanten te bedienen en de business te doen groeien. Ondanks dat wij een globale speler zijn leveren wij altijd lokaal. Er zijn veel verschillen in cultuur, wetgeving en economie. Nu grenzen steeds meer verdwijnen worden die verschillen vaak onderschat. Een van de eerste zaken die me opvielen in Duitsland was de formelere omgang.”

Dit is echt maatwerk

Goudswaard is zeer lovend over zijn taaltraining bij Regina Coeli. “Ik heb goede vooruitgang geboekt die ik direct in de praktijk kan toepassen. De opzet van het programma, de  verhouding tussen één-op-één training en oefeningen in het talenpracticum was prima! De trainers van Regina Coeli werkten als een perfect team en hebben mij zeer goed geholpen. Dit is echt maatwerk en dat kan ik iedereen aanbevelen.” 


 

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Duits?

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.