Taal leren in het weekend, de ervaringen

door Regina Coeli

Sinds dit jaar verzorgt Regina Coeli op veler verzoek ook taaltrainingen in het weekend. Vooral voor zzp’ers, expats en mensen met een drukbezette baan is een taaltraining in het weekend een uitkomst. Ze kunnen op het werk hun uren maken, volgen een persoonlijke taaltraining in hun vrije tijd en gaan met verbeterde taalkennis weer aan de slag.

Dat klinkt mooi, maar hoe bevalt het om een taaltraining in het weekend te volgen? Twee cursisten vertellen over hun ervaring.

Miranda Mettes, commercieel manager bij HarperCollins Holland:

“Ik heb er bewust voor gekozen om een taaltraining Engels in het weekend te volgen. Tijd is voor mij een kwestie. Ik neem liever niet een hele week vrij van het werk, omdat er dan veel blijft liggen. Ik had al een goede basis in het Engels en kon daar in een paar dagen prima op voortbouwen.

Een van de dingen waaraan ik heb gewerkt is het verbeteren van mijn grammatica. Ik schrijf bijvoorbeeld veel e-mails en dat wil ik graag goed doen. Het zijn de kleine tips van de taaltrainer waar ik veel aan heb gehad. Het was een goede opfrisser voor mij.

Een tweede onderwerp waaraan ik heb gewerkt is het geven van presentaties. Als ik dat in het Engels moet doen, dan voel ik me niet heel zeker. Vooral als je met native speakers te maken hebben die hun vraag in snel en plat Engels kunnen stellen. Een mooie bijkomstigheid is dat de taaltrainer mij veel tips heeft gegeven over hoe je een presentatie opbouwt en me heeft laten zien waarom het belangrijk is om minder direct te zijn in de omgang met Engelsen en Amerikanen.

Tot slot heb ik geoefend met small talk. Ik zit wel eens meerdere uren in de auto met buitenlandse auteurs. Ik wil dan een informeel gesprek kunnen voeren. Het leuke van die lessen was dat ze heel gericht waren op wie ik ben en waar ik in de praktijk mee bezig ben. Het was heel persoonlijk.

Ik heb het weekend ervaren als heel druk, maar dat wist ik van tevoren en ik had me erop ingesteld. Het helpt dat alles eromheen heel goed geregeld is. Je wordt echt in de watten gelegd. Het resultaat van de training is dat ik sneller e-mails kan schrijven en me zekerder voel als ik Engels spreek.”


Justin Brock, General Contractor bij Van Boxtel Hoorwinkels:

"Dit was een fantastische ervaring. Ik heb veel meer geleerd over de Nederlandse taal dan ik aanvankelijk dacht, en heb geweldige mensen ontmoet. De taaltrainers brachten me ver buiten mijn comfortzone als het ging om het spreken van de taal. Achteraf bekeken zie ik hoe belangrijk dat was.

De service was top en het eten was geweldig. Ik was onder de indruk van hoe de taaltrainers verbonden waren met het keukenpersoneel. Dat hielp om een goede verbinding te maken tussen de lessen en de rest van het verblijf.

De verbetering in mijn begrip van de taal vind ik opmerkelijk. Ik voel me zoveel meer zeker van mezelf als ik met anderen spreek dan voorheen. Of je nu twee of vijf dagen doorbrengt bij Regina Coeli, het is mij duidelijk dat de cursussen die aan dit instituut worden aangeboden, echt helpen bij het leren van een nieuwe taal.”

Interesse in een taalweekend bij de Nonnen?

Bent u geïnteresseerd in een taaltraining in het weekend? Neem dan contact met ons op. Of lees eerst meer informatie over de taaltrainingen in het weekend

Interesse in een taalweekend bij de Nonnen?

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.