Regina Coeli steunt cliënten UAF

28 december 2017
door Regina Coeli

Ieder jaar schenkt Language Institute Regina Coeli een aantal taaltrainingen aan cliënten van het UAF. Daarmee zijn we gestart in 2013 toen ons instituut 50 jaar bestond en het UAF het 65-jarige jubileum vierde. Het UAF is een stichting die vluchtelingen in Nederland ondersteunt bij hun studie en het vinden van werk op hun niveau.

KNO-arts in Damascus

Een van de UAF cliënten die dit jaar een taaltraining bij ons volgde, was de Syriër Jasser al Kafri, die voorheen werkte als KNO-arts in Damascus. Hij behaalde in Nederland een master in Healthcare Policy, Innovation and Management aan Maastricht University. De komende jaren gaat hij zich richten op het behalen van zijn BIG-registratie. Hij zou namelijk ook in Nederland dolgraag aan de slag willen als KNO-arts. Naast het feit dat hij daarvoor moet studeren en werkervaring opdoen, wil hij patiënten in vloeiend Nederlands te woord kunnen staan. Een training bij Regina Coeli is daarvoor een prachtige opstap.

Taaltraining Nederlands in Vught

Jasser volgde een intensieve individuele taaltraining Nederlands in het taleninstituut in Vught. Tijdens die training kreeg hij les van vier verschillende taaltrainers met ieder een ander aandachtspunt. “De taaltraining bij Regina Coeli was heel bijzonder”, vertelt Jasser een aantal weken na zijn training in vlot Nederlands. “Ik heb in vijf dagen tijd de taal veel beter leren spreken en dat terwijl ik al een vrij hoog niveau had. De intensieve cursus gaf me meer zelfvertrouwen en feeling met de taal.

Veel klinkers in het Nederlands

Tijdens de training heb ik vooral gewerkt aan uitspraak en grammatica. Ik vind de uitspraak van het Nederlands moeilijk, omdat er in het Nederlands zo veel klinkers zijn die in het Arabisch niet voorkomen. Ik vond dat ik zeer goede docenten had. Ze hebben veel ervaring, kunnen zich goed aanpassen en richtten zich volledig op mijn behoeften.”

Op dit moment heeft Jasser een werkervaringsplaats in het Amphia Ziekenhuis in Breda. “Ik houd me bezig met procesverbetering in het ziekenhuis. Door dit werk blijf ik oefenen met Nederlands spreken en leer ik nieuwe dingen van mijn collega’s. Ik zou later graag in dit ziekenhuis aan het werk gaan als KNO-arts. Dat doel hoop ik over twee jaar bereikt te hebben.”

Wij wensen Jasser en de andere cliënten van het UAF veel succes bij het verwezenlijken van hun ambities!


Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.