Regina Coeli realiseert gastenverblijf voor cursisten

door Regina Coeli

In de volksmond hoor je regelmatig dat iemand een week naar de Nonnen gaat om een vreemde taal te leren. Sommige van onze cursisten die voor een eerste kennismaking langskomen tijdens een persoonlijk adviesgesprek zijn verbaasd als ze zien dat die ‘Nonnen’ geen les geven in een klooster en dat ze voor een overnachting moeten uitwijken naar een hotel. Bovendien zien ze dat er helemaal geen zusters in habijt zijn, maar dat de lessen worden gegeven door gewone mensen zoals jij en ik. Is dat een teleurstelling? Nee, dat is het zeker niet.

Geen klooster voor Regina Coeli

Ons pand is modern en van alle gemakken voorzien. Het straalt een bijna devote rust uit. Niet alleen als herinnering aan de zusters, maar vooral omdat een rustige omgeving het leerproces bevordert. Ook toen er nog zusters lesgaven, was het taleninstituut al niet meer in een klooster gevestigd.

Geen zusters als taaltrainer

Onze taaltrainers zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld, net zoals de zusters die lesgaven vlak na de oprichting van het taleninstituut. De taaltrainers geven les met veel persoonlijke aandacht en volgens een strakke discipline. De meeste van onze huidige taaltrainers hebben ervaring in het bedrijfsleven in hun vaderland. Dat is een belangrijk voordeel voor het zakelijke publiek dat doorgaans een taaltraining volgt in ons taleninstituut.

Maar wel overnachten tijdens de taaltraining

Een van de verwachtingen waar we wel graag aan willen voldoen, is dat je tijdens je volledige taaltraining kunt verblijven in het taleninstituut. Simpelweg omdat hierdoor je focus op het leren van een taal toeneemt en dat heeft een positief effect op het leerproces. Regina Coeli staat voor een optimaal resultaat in een kort tijdsbestek. Om het resultaat van een training te verhogen breiden we ons product uit met een overnachtingsmogelijkheid.

Verblijf in een stimulerende omgeving

Als je dag en nacht verblijft in een omgeving die je stimuleert om een vreemde taal te leren, dan gaat het leren van die taal makkelijker dan wanneer je iedere avond naar huis of naar een hotel gaat. In het instituut kun je aan het eind van de lesdag bijvoorbeeld in het Duits praten met een Duitser die in ons instituut Engels leert of je spreekt even Nederlands met een Amerikaan die de Nederlandse taal hier machtig probeert te worden. Maar je kunt ook oefenen met cursisten die dezelfde taal leren als jij. Formeel en informeel leren zullen elkaar meer gaan versterken tijdens een taaltraining bij Regina Coeli.

Mogelijkheden om te netwerken

Bij Regina Coeli hebben we iedere week een internationale groep cursisten in huis, die afkomstig zijn uit allerlei bedrijven en met allerlei verschillende functies. Dat biedt veel kansen om te netwerken. Door langer in het instituut te verblijven nemen de mogelijkheden om te netwerken alleen maar toe.

Meer gemak tijdens de taaltraining

Andere voordelen zijn dat je je tijdens de lesdag even kunt terugtrekken in je kamer en dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van de faciliteiten van het instituut zoals het inpandige fitnesscentrum en de ruime bar.

Werkzaamheden logiesaccommodatie

Op dit moment wordt er gewerkt aan de logiesaccommodatie in een vleugel van het huidige pand. We creëren 46 moderne eenpersoonskamers met douche, toilet en een flatscreen-TV. Twee kamers worden ingericht als tweepersoonskamers. Een deel van het cursistenrestaurant wordt ingericht als ontbijtrestaurant en centraal in het pand realiseren we een bar, waar cursisten in de avonduren kunnen verblijven.

Bent u van plan om een taaltraining te volgen in 2016, dan kunt u ervoor kiezen om te overnachten in het taleninstituut. U kunt dit bij uw boeking aangeven.


Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.