Regina Coeli op anderhalve meter

18 juni 2020
door Regina Coeli

Sinds begin juni is Regina Coeli weer geopend voor cursisten. Iedereen die ooit in ons instituut is geweest, zal het zijn opgevallen dat het altijd rustig is in het pand, ook al zijn er veel cursisten en taaltrainers aanwezig. Maar dat is nog duidelijker nu we allerlei maatregelen hebben moeten treffen in verband met corona. Door de anderhalvemeter regels kunnen we immers minder cursisten in het instituut ontvangen. Maar dat is absoluut geen nadeel voor de cursisten!

Coronaproof

De weken voor de heropening zijn we druk in de weer geweest met het coronaproof maken van ons pand. We hebben de protocollen van de NRTO, Koninklijke Horeca Nederland en de Schoonmaakbranche doorgevoerd. Zo is er nu bijna overal sprake van eenrichtingsverkeer, de leskamers zijn aangepast, de koks hebben hun werkwijze aangepast, in alle ruimtes zijn desinfectiemiddelen aanwezig en er zijn extra schoonmaakrondes.
Lees verder over onze corona maatregelen >

Iedere cursist een eigen werkkamer

Voorheen ging je als cursist naar de leskamer van een taaltrainer, nu is dat jouw werkkamer en geeft de taaltrainer bij jou les. Je hebt de hele dag de beschikking over je eigen kamer waarin een scherm is geplaatst tussen jouw werkplek en die van de taaltrainer. Maar je ziet ook regelmatig een les op het terras plaatsvinden.

Het gaat om de een-op-een interactie

“Voor mij als cursist is het heerlijk”, vertelt Ingeborg, die een training Russisch volgt. Eerder volgde ze al een taaltraining bij Regina Coeli en kan de situatie dus goed vergelijken. “Feitelijk maakt het niet uit. Je komt hier voor de een-op-een interactie met een taaltrainer. Maar ik vind het wel prettig dat ik niet van de ene naar de andere leskamer hoef te lopen. Het is nu rustiger in het instituut, maar ook heel gezellig!”

Gevarieerde kaart in het restaurant

In het restaurant heeft iedere cursist een vaste plek. De gerechten kunnen à la carte besteld worden via een app. Bij het ontbijt is er dagelijks een ander warm gerecht, de lunchkaart is iedere dag anders en de menukaart voor het diner wisselt op woensdag. Voor de keuken betekent dit een volledig andere werkwijze, een kans die met alle handen werd aangegrepen. “Het vergde veel voorbereiding om een mooie gevarieerde kaart aan te bieden, maar het loopt erg goed in de keuken en de cursisten zijn zeer tevreden. Vooral het diner is echt een feestje!”, vertelt Nick Reniers, Food & Beverage manager bij Regina Coeli.

Kom jij ook in alle rust een vreemde taal leren?

Wil je de komende maanden een taaltraining volgen bij Regina Coeli, wacht dan niet te lang met contact opnemen in verband met de beschikbaarheid. Natuurlijk kun je ook alvast een plek voor het najaar reserveren of een vrijblijvende online intake met een taaltrainer aanvragen.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.