Regina Coeli kijkt terug op een positief 2016

11 mei 2017
door Regina Coeli

Language Institute Regina Coeli heeft een goed jaar achter de rug. De totale opbrengsten uit trainingen, catering en overnachting groeiden met 9,3%. De winst voor belasting steeg met 23,5%, waarvan een substantieel deel wordt uitgekeerd aan de aandeelhouder de stichting Saint Pierre Fourier, die dit op haar beurt bestemt voor goede doelen.

Gastenverblijf Eikenheuvel

In 2016 waren er twee belangrijke ontwikkelingen die impact hadden op de financiële resultaten van het taleninstituut. Ten eerste werd het inpandige gastenverblijf Eikenheuvel geopend. Cursisten kunnen nu tijdens hun taaltraining overnachten binnen de muren van het instituut. Dat is een populaire keuze: de bezettingsgraad van het gastenverblijf is 93,5%. Het aantal cursisten dat koos voor een taaltraining inclusief overnachting steeg met 10% ten opzichte van 2015 toen het alleen mogelijk was om in een nabijgelegen hotel te verblijven.

Een tweede ontwikkeling was de oprichting van een nieuwe besloten vennootschap, Regina Coeli Language Courses B.V. Door onze registratie bij het CRKBO is het mogelijk om via deze entiteit taaltrainingen zonder BTW aan te bieden aan particulieren en aan organisaties die niet BTW-plichtig zijn. Dat is voor hen financieel gunstiger. Het leidde dan ook tot een groei van de type cursisten die gebruik konden maken van de regeling.

Taaltrainingen

In 2016 volgden in totaal 3323 cursisten een intensieve individuele taaltraining van maandag tot en met vrijdag. De overige ruim 10% van de cursisten koos voor een andere trainingsvorm, zoals taalcoaching en incompanytrainingen. Gelijk aan afgelopen jaren was er de meeste vraag naar taaltrainingen Engels en Nederlands.

Omzetverdeling per taal

Chinees 0,6%
Duits 14,3%
Engels 36,2%
Frans 12,4%
Italiaans 2,2%
Nederlands 27,6%
Portugees 1,1%
Spaans 5,6%

Medewerkers

Op 31 december 2016 waren er 148 medewerkers in dienst bij Regina Coeli. Zij waren gezamenlijk goed voor 87,24 fte. 87,8% van hen is vrouw.

Productontwikkeling

De medewerkers van Regina Coeli werken continu aan de verbetering van de taaltrainingen. In 2016 zijn de volgende zaken gerealiseerd:

  • Er is een nieuw e-learningplatform in gebruik genomen.
  • Iedere cursist ontvangt sinds de zomer van 2016 een startpakket met oefeningen op het startniveau, waarmee hij voorafgaand aan de training al in het e-learningsysteem kan oefenen.
  • Een cursist kan tot twee maanden na de laatste trainingsdatum oefenen in het e-learningplatform.
  • Cursisten kunnen sinds het najaar meedoen met de yogalessen die twee keer per week in het instituut worden georganiseerd.
  • De taalsectie Nederlands heeft een beginnerscursus samengesteld die specifiek bedoeld is voor cursisten die alleen een basis willen opbouwen in de taal.
  • Ook de taalsectie Frans heeft een nieuwe beginnerscursus samengesteld.
  • Language Institute Regina Coeli verzorgt de taaltraining voor hoogopgeleide Syrische statushouders die via de Stichting Nieuw Thuis Rotterdam inburgeren.

 


Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.