Regina Coeli geeft licht aan weeskinderen in Zambia

21 juni 2017
door Regina Coeli

Op de langste dag van het jaar hebben we in Nederland zon in overvloed. Language Institute Regina Coeli grijpt die gelegenheid aan om de energie van de zon te delen met AIDS-weeskinderen in Zambia. Dat doen we door middel van een donatie aan de WakaWaka Foundation.

WakaWaka levert duurzame producten op basis van zonne-energie. Het bekendste product is de WakaWaka lamp die overdag in de zon opgeladen wordt en in de avond goed licht geeft. De lampen zijn een veilig alternatief voor kerosinelampen en kaarsen. De producten van WakaWaka worden dan ook als ontwikkelingshulp ingezet in veel Afrikaanse landen, waar slechts een minderheid van de bevolking toegang heeft tot elektriciteit.

Project in Zambia

Met de donatie steunen we een project van Habitat for Humanity in Zambia. Zij zetten zich in voor AIDS-weeskinderen. De lampen van WakaWaka stellen de kinderen in staat om in de avond huiswerk te maken en sociale activiteiten te ontplooien. Daarnaast zorgen de lampen voor veiligheid en vervallen de kosten voor kerosine en kaarsen. Ook deze weeskinderen kunnen zo aan hun toekomst werken.

Streven naar toegankelijkheid van onderwijs

“Door onze donatie dragen wij bij aan onderwijs voor kinderen in gebieden waar dat minder vanzelfsprekend is dan in Nederland”, vertelt Harm Jan Bouwknegt, managing director van Language Institute Regina Coeli. “De congregatie waaruit ons taleninstituut voortkomt, heeft sinds haar oprichting als doel om onderwijs beschikbaar te maken voor meisjes. Het ideaal dat goed onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn, leeft ook in ons instituut. Vandaar dat we het belangrijk vinden op deze manier een project te steunen.”

Naast de WakaWaka Foundation ondersteunt Language Institute Regina Coeli ook de Stichting voor Vluchtelingstudenten – UAF. Jaarlijks volgt een aantal vluchtelingstudenten een taaltraining Nederlands bij Regina Coeli voor betere kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 


Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.