Portugees als zevende taal toegevoegd aan trainingsaanbod

door Regina Coeli

Met ingang van 2013 is het mogelijk om een taaltraining Portugees te volgen bij Regina Coeli. De vraag naar cursussen Portugees is de afgelopen jaren flink toegenomen als gevolg van de florerende Braziliaanse economie. Brazilië is van de BRIC-landen voor Europa de meest toegankelijke markt. Echter, veel Brazilianen beheersen de Engelse taal niet goed genoeg. Het is dus belangrijk om een mondje Portugees te spreken!

Les in Braziliaans Portugees

De Portugese taal wordt net als het Spaans gesproken in Europa en in Zuid-Amerika. Daarnaast is het met dank aan ondernemende Portugese zeevaarders een officiële taal in een aantal Afrikaanse landen. Bij Regina Coeli krijgen cursisten les in het Braziliaanse Portugees. “Maar”, zegt taaltrainer Denise Baia, “We kennen de verschillen tussen het Europese en het Braziliaanse Portugees en in de multimedia-oefeningen kunnen we beide varianten laten horen.” Angelica Nóbrega Brito, taaltrainer Portugees, vult aan: “Het Braziliaanse Portugees is wat zachter en melodieuzer. Het heeft een mooi ritme en klinkt als muziek.”

Native speakers uit Brazilië

De training Portugees volgt onze succesvolle methode die het mogelijk maakt om in een korte periode een taal te leren. Het is gebruikelijk dat een cursist zich in een week alleen bezighoudt met de taal. De trainingsduur is afhankelijk van het gewenste resultaat. De training is individueel, cursisten volgen een mix van privélessen, multimedialessen en zelfstudie en de taaltrainers zijn ‘native speakers’ uit Brazilië.

Nieuwsgierig naar de training Portugees? Lees meer!

Een korte kennismaking met de Portugese taal:

 Sim Ja 
 Não Nee
 Bom dia    Goedemorgen
 Boa tarde Goedemiddag 
 Boa noite Goedenavond 
 Olá! / Oi! Hallo / Hoi
 Tchau! / Adeus!(In Portugal) Dag
 Até mais! Tot ziens!
 Como vai? Hoe gaat het?
 Tudo bem? Alles goed? 
 Obrigado/a Dank je/u wel (indien een vrouw bedankt, zegt zij obrigada)
 Muito obrigado/a Hartelijk dank
 De nada Het is niets, reactie als iemand u bedankt 
 Por favor Alstublieft 
 Não entendo Ik begrijp het niet
 Desculpe Sorry 

Ook Portugees leren?

Als u als expat in een ander land gaat werken, is het prettig als u de lokale taal spreekt. Volg daarom een taaltraining bij Language Institute Regina Coeli. We kunnen ook een training samenstellen voor uw hele gezin. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.