Op humoristische manier de Franse taal leren

8 februari 2017
door Regina Coeli

Frans is een zeer levendige taal, die u niet alleen uit de boeken kunt leren. Het Frans dat in het dagelijks leven wordt gesproken, kan daar namelijk behoorlijk van afwijken. "Je leert veel door goed te luisteren naar wat Fransen zeggen", vertelt Alexandra Sellin, één van de taaltrainers die cursisten van Regina Coeli leert communiceren in de Franse taal.

 

“Ik kan het aanbevelen om regelmatig te luisteren naar Franse cabaretiers. Daarmee pik je niet alleen veel op van het Frans zoals dat in Frankrijk wordt gesproken, maar ook van de Franse cultuur”, aldus Alexandra. “Het Franse cabaret verschilt van wat we in Nederland kennen. In Frankrijk houden we vooral van woordspelingen en van het vervormen van de realiteit zodat er vrolijke en ongebruikelijke aspecten naar voor komen.”

Le Chat Noir

De term cabaret is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Eind negentiende eeuw werd ‘Le Chat Noir’ geopend in het Parijse Montmartre en werd het ‘cabaret littéraire’ of ‘artistique’ geboren. In de beginjaren droegen leden van de sociëteit die Le Chat Noir oprichtten voor uit eigen werk. Later ontwikkelde het zich tot cabaret-theater. Na de Tweede Wereldoorlog nam de populariteit van cabaret in Frankrijk sterk toe.

Populaire Franse cabaretiers

Enkele hedendaagse populaire Franse cabaretiers zijn Anne Roumanoff, Florence Foresti, Gad Elmaleh, Omar et Fred, Nicolas Canteloup. Bekijk bijvoorbeeld eens deze filmpjes:

 Privéles van Fransen

Om een betoog in het Frans te kunnen volgen, heeft u natuurlijk wel een goede basiskennis nodig van de Franse taal. Eén van de meest effectieve manieren om Frans te leren is om een cursus Frans te volgen bij Regina Coeli. Tijdens een intensieve training heeft u vier privélessen per dag van meerdere taaltrainers, die allemaal zijn opgegroeid met de Franse taal. U leert zo direct goed communiceren in het Frans.Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Frans?

Wilt u goed Frans leren spreken en meer weten over het omgaan met de cultuurverschillen? Dan is een taaltraining Frans bij Language Institute Regina Coeli misschien iets voor u! 

Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.