Nieuw e-learningsysteem voor Nonnen van Vught

11 april 2016
door Regina Coeli

Op maandag 11 april heeft Language Institute Regina Coeli een nieuw e-Learningsysteem in gebruik genomen. Het nieuwe platform komt tegemoet aan de groeiende behoefte naar flexibiliteit in de lesprogramma’s voor de cursisten van het taleninstituut. De techniek zorgt er bovendien voor dat cursisten plaatsonafhankelijk kunnen studeren, zodat ze niet meer per se vaste uren in het talenpracticum aan het werk zijn maar zelf een plek en een medium als smartphone of tablet kunnen kiezen.

Ook de recente aanpassingen aan het pand van Regina Coeli in Vught met een nieuw gastenverblijf en meer zelfstudieplekken faciliteren dit.

E-Learning vormt een belangrijk onderdeel van de individuele taaltrainingen op maat van Regina Coeli. “We werken binnen onze traaltrainingen met een mix van individuele lessen door native taaltrainers en zelfstandig oefenen in onze e-Learning omgeving”, vertelt onderwijsdirecteur Esther van Berkel. “De nadruk tijdens een training ligt op de privélessen omdat je taal het best leert van mensen. e-Learning versterkt het werk van de taaltrainers.

Flexibiliteit in trainingen

We gebruiken e-Learning nu nog vooral om tussen de lessen door het geleerde te oefenen en te drillen en dat blijft ook belangrijk. Een taaltrainer selecteert daarvoor aan het eind van iedere les een aantal oefeningen op maat. Het nieuwe platform stelt ons in staat om e-Learning flexibeler in te zetten. We zullen andersoortige opdrachten ontwikkelen die een verrijking zijn van het zelfstandig oefenen. Niet iedere cursist is hier meerdere dagen achter elkaar in huis. Zo verzorgen we ook programma´s als taalcoaching en online taaltrainingen, waarbij cursisten meer zelfwerkzaam zijn. Daar moet je systeem op ingericht zijn.”

Ontwikkeling learning formats

Kenmerkend van het nieuwe e-Learningplatform is het gebruik van verschillende learning formats. Afhankelijk van het doel en de intensiteit van de begeleiding door taaltrainers, kan een ander format voor de oefeningen gekozen worden. “Onze methode en mogelijke leerdoelen zullen onderwijskundig vertaald worden naar nieuwe learning formats. Dat is het specialisme van UNI-Learning uit Eindhoven, die ook het e-Learningplatform voor ons heeft ontwikkeld..”

Vooroplopen in e-Learning

Ook UNI-Learning is tevreden met het resultaat. “Bij Regina Coeli is kraakhelder waar het om draait: de mensen. Het instituut heeft daarnaast een sterk onderwijsconcept”, vertelt Joost Moerdijk, manager innovatie en creativiteit. “Voor het ontwikkelen van een e-Learningsysteem voor Regina Coeli moesten we aansluiten bij de hoge standaard: het leerproces moet prettig zijn, er moet aandacht zijn voor positieve feedback en het systeem moet flexibel zijn vanwege het maatwerk. Grote delen van de techniek die wij voor Regina Coeli hebben ontwikkeld, zullen we ook gaan gebruiken voor andere klanten van UNI-Learning. Regina Coeli loopt hier nu in voorop.”


Deel deze paginaBlijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.