Met Portugees de jungle in

door Regina Coeli

Eén van de eerste organisaties die medewerkers een training Portugees bij Regina Coeli liet volgen is Mammoet, het bedrijf dat velen zullen kennen van het transporteren, plaatsen en verwijderen van grote objecten. Het rode hijs- en transportmaterieel van dit van oorsprong Nederlandse bedrijf is regelmatig in actie te zien op bijvoorbeeld Discovery Channel als ze aandacht besteden aan grote projecten waarvoor Mammoet wordt ingeschakeld.

Windmolens plaatsen in Brazilië

“Op dit moment werken we aan een project waarbij we 220 windmolens plaatsen in de jungle in Brazilië. We sturen er onze beste mensen naartoe om het project te leiden. Ze werken daar samen met lokale mensen, dus het is belangrijk dat ze Portugees leren”, vertelt Just In ’t Velt, Head of Human Capital bij Mammoet. Aangezien een grote werklast deze mannen niet afschrikt, kwamen ze hiervoor een aantal weken naar Regina Coeli.

Beste technici krijgen een taaltraining

“Bij de uitvoering van onze projecten werken we vrijwel altijd samen met lokale partijen. We hechten veel belang aan goed teamwork en dat betekent dat je elkaars taal moet spreken. Vaak is dat Engels, wat ook onze company language is. We letten bij de aanname van mensen dan ook op hun taalvaardigheid, maar als het om zoiets specialistisch gaat als dit project, zorgen we ervoor dat de beste technici een goede taaltraining krijgen.”

Transitie naar globaal bedrijf

Mammoet heeft een transitie doorgemaakt naar een globaal werkend bedrijf. Nu groeit de organisatie snel in Zuid-Amerika. Of ze zich een weg moeten banen door de jungle, een gestrand schip bergen of een loodzware brug hijsen, de medewerkers van Mammoet kunnen in ieder werelddeel in actie komen.

Nonnen van Vught, een begrip!

Het is niet verwonderlijk dat Mammoet kiest voor taaltrainingen van Regina Coeli. “Zowel Mammoet als ik persoonlijk hebben goede ervaringen met het taleninstituut”, vertelt Just In ’t Velt. “Toen ik in een vorige baan moest gaan onderhandelen met Italiaanse vakbonden, heb ik in drie weken goed Italiaans leren spreken. Dat is me ontzettend goed bevallen. Daarnaast zijn ‘de Nonnen van Vught’ natuurlijk een begrip in Nederland en ver daarbuiten!”


Echt goed Portugees leren?

Wilt u op een hoger niveau mee kunnen spreken met Portugezen of Brazilianen, dan zult u wat tijd moeten investeren in het leren van de taal. Bij Regina Coeli is het mogelijk om tijdens een individuele taaltraining in een week een grondige basis van de taal te verwerven. U kunt zich daarbij specialiseren in Braziliaans Portugees en het Portugees dat wordt gesproken in Portugal en delen van Afrika.Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.