Met een basis in het Frans heb je een voorsprong

door Regina Coeli

Het belang van de Franse taal neemt toe door onder andere de groei van de Afrikaanse economieën en doordat er in Brussel veelal Frans wordt gesproken. Dat merken we bij Regina Coeli aan de cursisten die de Franse taal komen leren. Er zijn steeds meer cursisten die de Franse taal leren voor zakendoen in Afrika of voor een carrière in Brussel.

Een voorsprong met Frans op de middelbare school

“We zien dat ongeveer de helft van onze cursisten al enige kennis heeft van de Franse taal”, vertelt Nuria Peretó, hoofd van de Franse taalsectie van Regina Coeli. “Zij hebben de taal geleerd op de middelbare school en hebben een voorsprong op anderen die nog geen kennis hebben van de taal. Bij ons instituut zullen ze de eerste dagen nog veel bezig zijn met het opfrissen van de grammaticale kennis, maar tegelijkertijd kunnen we met hen starten met zakelijk Frans. Cursisten leren bij ons precies de taal die ze nodig hebben in de praktijk. Dat werkt heel motiverend.”

Geen kennis van de Franse taal

Daarnaast komen er veel mensen naar Regina Coeli die nog geen enkele of weinig kennis van de Franse taal hebben. “Dat aandeel neemt toe”, vertelt Yvonne Fabrie, taaltrainer Frans. “Het zijn vaak jongere mensen die een jaar Frans hebben gehad en dat vervolgens als vak hebben laten vallen. Dat vinden ze nu spijtig, maar ook hen kunnen we goed Frans leren. In twee weken heb je een niveau waarmee je goed gesprekken kunt voeren.”

Training volledig op maat

De training Frans bij Regina Coeli is heel anders dan de lessen Frans die je op de middelbare school krijgt. Nuria: “Wij maken de training volledig op maat voor een cursist. Die krijgt de woordenschat die hij of zij nodig heeft. Op middelbare scholen heb je te maken met standaard eindtermen. Je leert er misschien woorden die je in de praktijk misschien nooit gebruikt!”

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het goed is om op jonge leeftijd te starten met het leren van de Franse taal. Wie weet waarvoor je het in de toekomst nog nodig zult hebben.Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Frans?

Wilt u goed Frans leren spreken en meer weten over het omgaan met de cultuurverschillen? Dan is een taaltraining Frans bij Language Institute Regina Coeli misschien iets voor u! 

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.