Maatwerk en face-to-face lessen scoren ook online hoog

23 juni 2020
door Regina Coeli

Halsoverkop sloten we half maart het instituut in verband met de maatregelen rondom corona. Nog diezelfde week stak een aantal collega’s virtueel de koppen bij elkaar om een oplossing te bedenken voor de komende weken. We gingen binnen een week volledig over op online lessen! En dat viel in de smaak.

Van start met intensieve weken

Regina Coeli staat natuurlijk bekend om de intensieve trainingen in het instituut. Als onderdeel van een leertraject bieden wij ook online lessen aan, maar het voelde toch als een andere tak van sport om alleen maar online lessen te geven.

Omdat we het idee hadden dat er juist in coronatijd veel mensen een taal zouden willen leren, zijn we gestart met het opleiden van een grote groep taaltrainers die nog niet zoveel ervaring hadden met online lessen. Dat gebeurde natuurlijk online, zodat het leren kennen van een online lesomgeving extra snel ging.

Geen zorgen over de techniek van een online les

Om ervoor te zorgen dat alle lessen ook technisch goed verliepen, kreeg iedere cursist een technische intake aangeboden. Tijdens deze intake nam een medewerker van Regina Coeli alle technische zaken door met de cursist, zodat hij of zij zich geen zorgen meer hoefde te maken over zijn systeem of verbinding. Veel cursisten vonden dat heel prettig.

Tijd voor persoonlijke ontwikkeling

En zoals voorspeld was er veel animo voor online lessen! Doordat mensen vanuit huis moesten werken, geen reistijd hadden en veel sociale activiteiten niet doorgingen, hadden ze tijd om zichzelf te ontwikkelen. Ook noemden cursisten het een belangrijke reden voor het volgen van online lessen, dat ze snel wilden starten en niet wilden wachten tot we weer open zouden gaan.

Kennismaking met Regina Coeli

Maar liefst 68% van de online cursisten had nog nooit eerder een training bij Regina Coeli gevolgd. De online lessen waren hun eerste kennismaking met ons instituut en dat beviel goed, blijkt wel uit de evaluatie die ze invulden. Cursisten beoordelen de online blended taaltraining met gemiddeld een 8,8. De belangrijkste redenen voor het cijfer zijn de face-to-face lessen met een taaltrainer en het maatwerk. Dat zijn natuurlijk de onderdelen van een training, waar we om bekend staan. Fijn dat we dat ook online kunnen waarmaken!

Face-to-face taaltraining in Vught

Meer dan 70% van de online cursisten zou nog wel eens een taaltraining bij Regina Coeli willen volgen, online of in het instituut. Dat laatste kan weer, want sinds 7 juni is ons pand geopend voor cursisten en maken we stap voor stap de overstap terug naar face-to-face lessen. Omdat we volgens de anderhalvemeterregels minder cursisten in ons pand kunnen ontvangen, blijven we de komende periode nog online lessen geven. Wil je laagdrempelig kennismaken met Regina Coeli of proeven waar we echt om bekend staan? Het kan allebei! 
Bekijk de taaltrainingen >


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.