Leer een taal bij de Nonnen van Vught

Beter communiceren in een vreemde taal en cultuur leer je bij Regina Coeli. Met een persoonlijke taaltraining leer je van native speakers precies wat jij nodig hebt om effectief en succesvol te zijn.  

Kern in de trainingen van Regina Coeli:

  • Persoonlijke aandacht 
  • Een-op-een lessen van native speakers
  • Volledige focus op het leren van een taal
  • Intensiteit: leer in korte tijd een vreemde taal

Ons taalaanbod

Leer in korte tijd een taal spreken

Je kunt bij ons terecht voor een training in een van de volgende tien talen. 

 

Ongekend maatwerk

Jij bent uniek. Daarom stellen we speciaal voor jou een persoonlijke training samen. Wij maken je training zo doelgericht mogelijk.

Tijdens een intake leren we je graag beter kennen, zodat je taaltrainers zich kunnen verdiepen in jouw situatie. En dat gaat ver. Veel cursisten zeggen dat ze nog nooit zo veel maatwerk hebben ervaren als bij Regina Coeli.

Onze trainingen zijn intensief. Je bent van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met de taal. Meestal meerdere dagen achter elkaar. Dat lukt door de afwisseling in het programma en tussen de taaltrainers. Zo kom je in een flow waardoor je de stof snel opneemt en kunt toepassen.

De rustige omgeving en de andere cursisten om je heen helpen je om in de flow te blijven. Tijdens je verblijf wordt overal aan gedacht, van gezonde en lekkere maaltijden in het restaurant tot mogelijkheden voor sport en ontspanning.

Lees meer over de methode

Bezoek ons op de emigratiebeurs

Heb je plannen om in het buitenland te gaan wonen en werken? Kom dan op 6 of 7 april naar de emigratiebeurs in Houten. Op deze beurs vind je alles wat je moet weten over werken in het buitenland, huizen, opleidingen en bedrijven.

Loop zeker even langs de stand van Regina Coeli en maak een praatje met een van onze taaltrainers. Om meer informatie te krijgen over een training bij Regina Coeli, een gesprekje te voeren in het Frans, Italiaans of een andere taal of gewoon voor de gezelligheid.

Meer over de emigratiebeurs >

Lees ons jubileummagazine

Hoera! Regina Coeli werd op 15 juli precies 60 jaar. Om dat te vieren stelden we een online magazine samen over onze geschiedenis, onze methode, maar vooral over onze mensen.

In het magazine vind je ook enkele beelden van de documentaire die Ellen van Kempen maakte over de historie van 'de Nonnen van Vught'. Veel leesplezier!

Lees het magazine >

Het fundament van Regina Coeli

In 1597 is het fundament van Regina Coeli gelegd. Alix le Clerc en Pierre Fourier stichtten de congregatie van de Zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus in Lotharingen. Een belangrijk doel van de zustercongregatie is het geven van onderwijs aan meisjes.

Lees de hele geschiedenis

De zusters vestigen zich in Vught

De congratie verspreidt zich in de eeuwen na de stichting verder over Europa. Een groep zusters uit Lunéville vestigt zich in 1903 in Vught en bouwt een klooster met meisjesinternaat voor middelbaar onderwijs. Dit klooster heet Regina Coeli.

Meer over onze locatie

Het ontstaan van het taleninstituut

In hun kloostergebouw beginnen de zusters een eigen talenpracticum van waaruit zij taaltrainingen bieden. Het nieuws verspreidt zich snel dat de kwaliteit van het practicum hoog is en de unieke methode trekt niet alleen meer missionarissen aan.

Meer over de methode Regina Coeli

Het talenpracticum verlaat het klooster

In 1982 betrekt het talenpracticum een nieuw gebouw op het eigen terrein van het klooster. Het gebouw wordt in 2001 door nieuwbouw vervangen en in 2011 uitgebreid. Tot op de dag van vandaag volgen cursisten op deze plek verschillende taaltrainingen in lesvormen die Regina Coeli op maat afstemt.

Mogelijke lesvormen

50-jarig bestaan

In 2013 viert Regina Coeli het 50-jarig bestaan. Het instituut is uitgegroeid tot de plek waar je moet zijn als je snel een taal wilt leren. Eén van de belangrijke pijlers van dit succes is het feit dat native speakers de lessen verzorgen. 

Meer over de taaltrainers

Waarom kies je voor Regina Coeli?

Er zijn veel manieren om een vreemde taal te leren, maar de taaltrainingen bij Regina Coeli zijn uniek!

 

Beleef een taaltraining

Benieuwd hoe onze aanpak in de praktijk werkt? Niemand kan dat beter vertellen dan onze cursisten zelf. Zij delen dan ook graag hun ervaring tijdens een verblijf bij Regina Coeli!

 

Ervaringen

Onze taaltrainers zijn native speakers die graag hun kennis over taal en cultuur aan jou overbrengen. Wij vragen onze cursisten om ervaringen te delen en te beoordelen, om er zeker van te zijn dat de taaltraining bij de cursist aansluit. Nu, maar ook voor de toekomst!

 

Engels praten lijkt heel normaal maar ik wilde Engels écht beheersen zoals het Nederlands. De docenten zijn stuk voor stuk erg vakbekwaam. Ze kijken naar jou als individu en passen de methode daarop aan. Ze laten zien waar je eigen krachten liggen en weten dat in een vreemde taal naar boven te halen.

Lieke van Lexmond TV presentatrice

De opbouw van de lessen is heel goed. Ik leer hier niet alleen de taal, maar ook de cultuur beter kennen. Dat vind ik zelf ook heel interessant, want voor je het weet beledig je een Spanjaard terwijl je het heel goed bedoelt. Je kunt nou eenmaal niet alles wat je in het Nederlands zegt, ook in het Spaans uiten. Daar zijn de taaltrainers heel helder in. En dat leer je niet door zelfstudie alleen. Lees verder

Lesley Fens Senior international trader bij Roba Metals

Ik moest er echt weer even inkomen omdat ik een hele tijd geen Portugees heb gesproken. Maar dat gaat razendsnel tijdens deze training. Wat ik erg leuk vind is dat ik allerlei tips krijg over het leven in Sao Paolo. Dat is het voordeel van les krijgen van taaltrainers die er zijn opgegroeid. Ik spreek met de taaltrainers ook over het land en de economie. Daardoor ben ik voor mijn gevoel goed voorbereid op mijn werk in Brazilië. Lees verder

Martine Sikkema Manager international desk Brazilië Rabobank

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`