In de huid van een patiënt voor Nederlandse training Syrische kinderarts

26 maart 2017
door Regina Coeli

Na twaalf jaar als kinderarts in Syrië te hebben gewerkt, vluchtte Miri Wanis voor het geweld in haar land en kwam ze in Nederland terecht. Het is haar grootste wens om ook in Nederland haar beroep uit te oefenen. Maar voordat ze dat mag, moet ze de Nederlandse taal goed spreken en een BIG-registratie krijgen. Ze is zich ervan bewust dat verstaanbaar Nederlands spreken niet voldoende is voor haar werk als arts. Ze prijst zich dan ook gelukkig dat ze geselecteerd is door het UAF om een taaltraining bij Regina Coeli te volgen.

Gesprekken uit de dagelijkse praktijk

Aan het eind van haar vijfdaagse taaltraining Nederlands bij Regina Coeli zit haar hoofd vol met nieuwe kennis en indrukken. Vijf dagen lang heeft ze met taaltrainers patiëntgesprekken geoefend, zich verdiept in de Nederlandse grammatica en veel nieuwe woorden geleerd. “Tijdens de lessen waren mijn docenten mijn patiënten. We voerden allerlei gesprekken die ik in de dagelijkse praktijk ook ga tegenkomen. In het begin vond ik dat heel spannend, maar ze hebben me goed uitgedaagd. En toen lukte het! Ze corrigeerden me op een positieve manier.”

Met de dag beter Nederlands spreken

De taaltraining voor Miri bestond uit vier privélessen en vier multimedialessen per dag aangevuld met zelfstudie. Gedurende de training nam ze deel aan een aantal Nederlandstalige diners onder leiding van een taaltrainer Nederlands. Ook buiten de lessen sprak ze Nederlands met medecursisten, waardoor het Nederlands nog meer een automatisme werd en ze met de dag beter ging spreken.

Training Nederlands bij Regina Coeli is echt een cadeautje

Het UAF mocht net als de voorgaande twee jaren in 2015 vijf studenten selecteren voor een taaltraining bij Regina Coeli. Door het volgen van de training zijn ze beter voorbereid op hun studie en toekomstige werkzaamheden in Nederland. Miri Wanis is erg blij dat zij de taaltraining mocht gaan volgen: “Ik vind de training bij Regina Coeli echt een cadeautje. Daar wil ik het UAF en Regina Coeli voor bedanken.”

 

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining?

De methode Regina Coeli zorgt ervoor dat u snel en effectief een vreemde taal leert spreken. Onze hooggekwalificeerde taaltrainers leren u de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft in uw praktijksituatie, zodat u direct kunt communiceren in een vreemde taal. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Inge Janssens
Medewerker Client Services

Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.