Hoge waardering Language Weekend

31 januari 2019
door Regina Coeli

Vorig jaar startte Regina Coeli met het aanbieden van taaltrainingen in het weekend. Daar is zoveel vraag naar dat het aantal weekendopeningen in 2019 is verhoogd naar veertien. Het aanbod van talen in het weekend is vrijwel gelijk aan het aanbod op werkdagen: cursisten kunnen kiezen uit de talen Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees en Spaans. In het weekend kunnen er minder cursisten terecht bij Regina Coeli. Voor sommige talen is vroeg boeken dan ook verstandig.

9,4 als rapportcijfer

De mensen die in 2018 deelnamen aan het Language Weekend zijn enthousiast. Ze geven het weekend gemiddeld een 9,4 als rapportcijfer. Dat is zelfs iets beter dan de waardering van de cursisten die op werkdagen een individuele taaltraining volgen in het taleninstituut in Vught.

Sterke punten van het weekend volgens de deelnemers zijn:

  • Het team van taaltrainers
  • De mate waarin de persoonlijke leerdoelen centraal staan
  • De focus op het leren van een vreemde taal


De sterke punten komen overeen met de ervaringen van cursisten die een taaltraining volgen op werkdagen. De kern van de taaltraining in het weekend is dan ook hetzelfde als de reguliere taaltrainingen van Regina Coeli: cursisten volgen een volledig persoonlijk en individueel programma, gebaseerd op de eigen leerdoelen, met privélessen van native speakers. Ze verblijven het gehele weekend in het taleninstituut.

Volledige concentratie op de taal

Ann den Bieman, taaltrainer Engels, heeft een verklaring voor de hoge waardering van het Language Weekend. “De setting tijdens het weekend is anders dan door de week. Alle cursisten verblijven in het instituut; je start samen, eindigt samen en het is nóg rustiger dan op werkdagen.

Tijdens trainingen door de week hoor ik soms van cursisten: ‘Sorry dat ik wat later in de les ben, want ik moest nog even iets voor mijn werk regelen.’ Ze zijn toch nog met hun werk bezig. In het weekend is dat minder het geval. Ik denk dat dit ook een belangrijk voordeel is. Zo kun je je in het weekend volledig concentreren op het leren en oefenen van de taal.”

Weekendopeningen in 2019

De eerste twee weekenden van 2019 waren snel volgeboekt. Er zijn dit jaar nog twaalf weekenden waaraan u kunt deelnemen. Kijkt u bij uw taal naar keuze om direct de beschikbaarheid te zien:

Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.