Het vervolg op een taaltraining bij Regina Coeli

door Regina Coeli

Als je zes jaar Franse les hebt gehad op de middelbare school en daarna nooit meer Frans spreekt, dan kun je niet zomaar een vlammend betoog houden in het Frans. Taal is een vaardigheid die je moet blijven oefenen en die je niet een-twee-drie aanleert.

Dat geldt natuurlijk precies zo als je een training volgt bij Language Institute Regina Coeli. Er is een belangrijk verschil: onze cursisten komen de taal leren met een direct doel in de dagelijkse praktijk. Daardoor blijven ze de taal oefenen en breiden ze hun vaardigheid - soms ongemerkt – in de praktijk zelfstandig uit omdat ze een goede basis hebben. Maar hoe ga je na een training het best verder?

Tijdens een training bij Regina Coeli heb je veel nieuwe bagage gekregen. Die kun je:

 1. Gaan toepassen in de praktijk
 2. Op peil houden
 3. Uitbreiden


Je nieuwe kennis toepassen in de praktijk

Tijdens een taaltraining bij Regina Coeli leer je een vreemde taal vanuit je eigen context. Dat betekent dat je met de taaltrainers veel oefent met situaties die jij in de praktijk tegenkomt. Wat dat betreft zou het geen grote stap hoeven te zijn om je taalvaardigheid direct in de praktijk te kunnen laten zien.

Een paar tips om het makkelijker te maken:

 • Spreek het voornemen uit dat je in je nieuwe taal gaat communiceren in specifieke situaties.
 • Stel doelen: ik ga deze week drie telefoontjes plegen met leveranciers/klanten in de nieuwe taal
 • Leg je collega’s uit dat je misschien langzamer praat of even tijd nodig hebt om op een woord te komen.
 • Wees niet bang om fouten te maken en vraag gewoon aan mensen hoe je iets zegt als je er niet op komt.


Taalkennis op peil houden

Als je niets met de taal doet, kan je taalvaardigheid langzaam wegsijpelen. Vandaar dat het belangrijk is actief bezig te blijven met de taal.

Blijf oefenen in e-Regina. Iedere cursist heeft na de training nog drie maanden toegang tot alle multimediaoefeningen.

Zoek de taal op in je vrije tijd: lees een tijdschrift, websites of een boek in je nieuwe taal, luister naar podcasts of de radio, kijk tv of een film in de taal, voer gesprekken met mensen die je nieuwe taal als moedertaal hebben.

Volg extra lessen bij Regina Coeli, bijvoorbeeld:


Breid je taalkennis uit

Als het om taal gaat, ben je niet snel uitgeleerd. Het duurt namelijk jaren voordat je echt vloeiend bent. In de meeste gevallen is dat overigens niet nodig en gaat het erom dat je voldoende communicatief vaardig bent. Maar soms loop je tegen een grens aan als je bijvoorbeeld de taal moet gaan toepassen in een heel andere situatie. Waar begin je dan?

 • Bepaal wat je graag zou willen kunnen of verbeteren in de vreemde taal, bijvoorbeeld het uitbreiden van je woordenschat, het verbeteren van je spreekvaardigheid of beter onderhandelen.
 • Onderzoek hoe je dat zou kunnen aanpakken, bijvoorbeeld met online hulpmiddelen, moedertaalsprekers in je omgeving of met behulp van Regina Coeli.
 • Stel subdoelen en maak een planning.
 • Ga aan de slag en breng je nieuwe vaardigheid in de praktijk. Vraag feedback aan moedertaalsprekers.

 

Een taalboost met een taaltraining bij Regina Coeli

Wil je graag een nieuwe taal leren, start dan bij Regina Coeli. Onze taaltrainers gaan met je aan de slag om prioriteiten te bepalen en je de basis van de taal te leren. Op die manier kun je na je training zelf verder studeren.

Spreek je een vreemde taal al vrij aardig, maar wil je je niveau verbeteren, ook dan kunnen we je op weg helpen. Je stippelt een route uit samen met onze taaltrainers en gaat aan de slag. De taaltrainers corrigeren direct je fouten zodat je af komt van fouten waarvan je niet eens wist dat je ze maakte.

Neem gerust contact met ons op om verder te praten.

Bekijk onze taaltrainingen
Een taalboost met een taaltraining bij Regina Coeli

Deel deze pagina


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.