Event: Succesvoller zakendoen in Duitsland

18 december 2018
door Regina Coeli

Doet u al zaken in Duitsland en is het uw doel om uw omzet in Duitsland verder te verhogen? Kom dan ideeën opdoen, ervaringen delen en nieuwe contacten leggen op 24 januari. Een keur aan geslaagde Nederlandse ondernemers en experts in het zakendoen met Duitsland maken hun opwachting in een gevarieerd programma.  

Om dit programma mogelijk te maken hebben evofenedex, DNHK en Language Institute Regina Coeli de krachten gebundeld. Voor iedereen die tot de doelgroep behoort, is deelname aan het seminar gratis. Deelname is gratis. We hanteren een no-show tarief van € 50,=.

Datum   donderdag 24 januari
Tijd   14.30 - 19.00 uur
Locatie   Language Institute
Regina Coeli
Martinilaan 12, Vught
Contact   clientrelations@reginacoeli.nl
Aanmelden   aanmelden is helaas niet meer mogelijk

 

Het programma

14.30 uur   Ontvangst bij Language Institute Regina Coeli
15.00 uur   Kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland
Door: Eduard Schaepman – Tribes Inspiring Workplaces
In rap tempo bouwde Eduard Schaepman zijn concept van flexibele werk- en vergaderplekken uit tot 23 locaties, waaronder drie in Duitsland. Op de route van vastgoedondernemer in Nederland naar eigenaar van een internationaal concept zag hij vooral veel kansen voor Nederlandse ondernemers. 
15.30 uur  

Eerste workshopronde. Maak een keuze uit een van de drie onderstaande workshops:

Workshop 1: Telefonieren auf Deutsch – kurz & bündig
Door: Eva Huisman en Katharina Stoll, taaltrainers Duits bij Language Institute Regina Coeli

Workshop 2: Voorbereiding via beurzen of handelsmissies
Door: Paul Verlinden, Koninklijke Metaalunie

Workshop 3: Strategische marktbewerking Duitsland
Door: Michel Disselhorst van evofenedex en Menno de Boer van Business Boost International

 16.45 uur  

Tweede workshopronde. Maak een keuze uit een van de twee onderstaande workshops. 

Workshop 4: Juridische aspecten en uw zakenpartner in Duitsland
Door: Sönke Denker, jurist bij DNHK

Workshop 5: Tips & tricks voor optimalisatie van relatie met Duitse zakenpartner
Door: Michel Disselhorst, bedrijfsadviseur bij evofenedex

 17.15 uur   Paneldiscussie met ondernemers 
18.00 uur    Borrel 

Reserveer mijn plek

De sprekers

Eduard Schaepman is een bekende Nederlandse vastgoedondernemer. Hij bekleedde verschillende management- en directieposities bij grote multinationals. Tot hij in 2015 zijn eigen innovatieve office concept lanceerde: Tribes Inspiring Workplaces.  

 

Eva Huisman en Katharina Stoll zijn taaltrainers Duits bij Language Institute Regina Coeli. Beiden zijn geboren en getogen in Duitsland en verzorgen nu individuele taaltrainingen Duits met een sterk zakelijk karakter. 

      
Paul Verlinden is beleidssecretaris Internationaal Ondernemen bij de Koninklijke Metaalunie. Hij vertelt wanneer u kunt overwegen mee te gaan op een handelsmissie of deel te nemen aan een internationale beurs.    
Menno de Boer is export professional bij Business Boost International en een kwartiermaker pur sang. Hij heeft ruime ervaring met het opzetten van distributiekanalen in het buitenland en is bekend met de praktische uitdagingen om vanuit een geheel nieuwe markt te komen tot een commercieel haalbare basis.  
Michel Disselhorst is bedrijfsadviseur bij evofenedex. Hij heeft als exportmanager bij diverse bedrijven markten verder ontwikkeld, onder andere in Duitsland. Daarnaast bezit hij strategische kennis over de kansen en uitdagingen van export.  
Sönke Denker is jurist bij de DNHK. Hij adviseert ondernemers omtrent het Duitse handels-, vennootschaps- en arbeidsrecht en ondersteunt daarnaast bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden en distributieovereenkomsten volgens de Duitse wetgeving.  
Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.