De Nonnen gaan naar Manilla

door Regina Coeli

Regina Coeli heeft een samenwerkingsovereenkomst met OTTO workforce getekend voor het opleiden van een groep IC-verpleegkundigen uit de Filipijnen. Deze gekwalificeerde verpleegkundigen kunnen aan de slag in een Nederlands ziekenhuis als ze de Nederlandse taal goed beheersen. Het opleidingstraject in kleine groepjes start in maart in de Filipijnse hoofdstad Manilla. 

Wij vinden het positief dat OTTO workforce investeert in taalvaardigheid en beseft dat taal en cultuur in de zorg van levensbelang kunnen zijn. Wij werken dan ook graag mee aan hun missie.

Investeren in taalvaardigheid

Vanwege het nijpende tekort aan personeel in de Nederlandse ziekenhuizen is het de bedoeling dat de verpleegkundigen in relatief korte tijd uit de voeten kunnen met de taal en cultuur. De training wordt dan ook verzorgd door taaltrainers die normaal gesproken in het taleninstituut in Vught werken en weten hoe ze snel een goed resultaat kunnen boeken. Het team in Manilla wordt aangevuld met nieuwe ervaren collega’s die zo de methode van Regina Coeli leren kennen.

Internationale medewerkers in Nederland

Regina Coeli leert regelmatig Nederlands aan artsen en andere professionals uit de medische sector. Vaak verzorgen we een individuele training waarin we volledig kunnen inzoomen op de situatie van de cursist. Daarnaast krijgen we opdrachten van bedrijven uit diverse sectoren die meerdere medewerkers uit het buitenland hebben aangetrokken.

Vacatures taaltrainers Nederlands

Voor al die leuke opdrachten zoeken we taaltrainers Nederlands. We hebben vacatures voor het project in Manilla en het taleninstituut in Vught.

Goede voornemens? Lees hoe je een taal leert!

Het taleninstituut, gevestigd op het terrein van het voormalig klooster.
Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`