Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

15 november 2022

‘De Nonnen’ geven Nederlandse les op de High Tech Campus

De High Tech Campus in Eindhoven wordt de slimste vierkante kilometer van Europa genoemd. Om dat gebied nog slimmer te maken, start taleninstituut Regina Coeli (de Nonnen van Vught) er vanaf januari 2023 met taaltrainingen Nederlands. Het doel is om het leren van de taal en de cultuur laagdrempeliger te maken voor de vele internationals en hun partners die in de Brainportregio werken en wonen.

9 juni 2022

Is Nederlands jouw struikelblok?

Nederland is qua taal een makkelijk land om als expat te wonen. Met Engels en een basiskennis van het Nederlands kun je je hier prima redden. Tot het moment dat je merkt dat je niet verder komt...

28 maart 2022

Help! Ik heb geen tweede vreemde taal in mijn vakkenpakket

Wil je naar de hotelschool of een toeristische opleiding volgen, dan is de kans groot dat je naast Engels een tweede vreemde taal moet beheersen. Geen enkel probleem natuurlijk als je eindexamen hebt gedaan in Duits, Frans of Spaans. Maar wat als je voor een ander vakkenpakket hebt gekozen?

27 juli 2020

Nederlandse gezegden over geld

Hard werken en zuinigheid zijn lange tijd belangrijke waarden geweest in de Hollandse cultuur. Vandaar dat je in het dagelijkse taalgebruik van de Nederlanders veel gezegden tegenkomt die te maken hebben met geld. Wil je je taalgebruik in het Nederlands graag verrijken, dan zijn gezegden een uitkomst. Met een gezegde kun je in een paar woorden veel betekenis toevoegen. Nederlanders zelf gebruiken ze te pas en te onpas. In dit artikel lees je een aantal veelgebruikte gezegden over geld. Kun jij ze gebruiken in een gesprek of een tekst?

30 juni 2020

E-mails schrijven waar mensen blij van worden

Een e-mailtje heb je over het algemeen zo geschreven en verzonden. Vandaar dat je mailbox ook zo snel volloopt. En dat levert frustraties op, want een mailbox wordt vaak een vergaarbak van allerlei taken, informatie en verzoeken. In dit artikel lees je hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw e-mails helder zijn en niet blijven rondzweven in de mailbox van de ontvanger. Dan krijg jij sneller antwoord en zal de ontvanger ernaar uitkijken om jouw mails te lezen!

24 juni 2020

Het verschil tussen hen en hun

Hun hebben het gedaan. Hun zijn op vakantie. Wij hebben bij hun gegeten. Het Nederlands is aan het ‘verhunnen’. Een misplaatst ‘hen’ zul je daarentegen niet zo snel tegenkomen. De meeste mensen weten best dat ze wel eens ‘hun’ gebruiken in gevallen waarin dat niet klopt. Maar wat waren de regels ook alweer? We zetten ze voor je op een rijtje.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
` E_NOTICE Error in file »15.include.cache.php« at line 10: Undefined index: outputMode