Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

20 maart 2024

De overtreffende trap van een cursus Duits

Als je al zeer goed Duits spreekt en je wil de laatste stappen richting perfectie zetten, heb je weinig aan een cursus Duits. Zelfs als je een cursus Duits voor gevorderden gaat volgen, zul je het meeste al onder de knie hebben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je niets meer kunt leren.

12 maart 2024

Optimaliseer je verkoopgesprekken in Duitsland

In Duitsland draait succesvol zakendoen niet alleen om een vlotte babbel. Je wint vertrouwen met de betrouwbaarheid van jou als persoon, je deskundigheid en het product of dienst die je vertegenwoordigt. Het opbouwen van vertrouwen in zakelijke gesprekken in Duitsland vereist aandacht voor culturele nuances en respect voor de zakelijke normen in het land.

20 februari 2024

Zo profiteer je optimaal van deelname aan een Duitse beurs

Beurzen vormen een essentieel onderdeel van zakendoen in Duitsland. Met talloze grote beurzen in het hele land, variërend van grote evenementen zoals de Cebit, de Hannover Messe, de IAA Mobility en de Grüne Woche in Berlijn tot nichebeurzen gericht op specifieke doelgroepen, zoals de gamescom in Keulen, is er altijd wel een beurs die je helpt met het bereiken van jouw zakelijke doelen.

16 januari 2024

Zo navigeer je succesvol door de Duitse zakelijke cultuur

Wanneer je succesvol zaken doet in Nederland, betekent dit niet automatisch dat je hetzelfde succes onmiddellijk kunt overbrengen naar Duitsland. Hoewel we buurlanden zijn, verschillen Duitsland en Nederland behoorlijk als het aankomt op zakelijke omgangsvormen. Maar dit hoeft geen obstakel te vormen voor een vruchtbare handelsrelatie tussen Duitse en Nederlandse bedrijven. We geven tien tips om succesvol te zijn in het zakendoen met Duitsland.

4 januari 2024

Creëer een voorsprong met vloeiend Duits of Frans

Met Engels kom je in veel landen een heel eind. Maar als het gaat om echt contact leggen, vertrouwen opbouwen en elkaar goed begrijpen, is het meestal beter om over te stappen op de lokale taal. Zeker in landen als Duitsland en Frankrijk kom je verder als je het Duits of Frans goed beheerst. Laat dat nou net twee van de belangrijkste handelspartners van Nederland zijn.

20 november 2023

Ontdekken van zakelijke mogelijkheden in Duitsland: een geslaagd seminar

Een seminar over zakelijke kansen in Duitsland bracht op 15 november enthousiaste ondernemers en professionals samen bij Regina Coeli. We organiseerden het seminar met BIZ, evofenedex en Oryx. Het event bood niet alleen diepgaande inzichten in geopolitiek en praktische workshops over export, juridische aspecten en succesvol zakendoen, maar benadrukte ook de cruciale rol van zakelijk Duits.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
` E_NOTICE Error in file »15.include.cache.php« at line 10: Undefined index: outputMode