Breng je Engels een niveautje hoger

door Regina Coeli

Je hoort vaak dat Nederlanders goed Engels spreken. Jongeren groeien zo’n beetje op met het Engels en maken in veel gevallen na hun studie in een Engelse tekst minder fouten dan in een Nederlandse tekst. Het lijkt de standaard te worden dat je je net zo goed kunt uitdrukken in het Engels als in het Nederlands, op welk gebied dan ook. Is je Nederlands beter dan je Engels, dan is er dus nog ruimte voor verbetering. Waar begin je eigenlijk?

Laten we eerlijk zijn, de lat ligt vrij hoog als je in een vreemde taal net zo vlot wilt kunnen communiceren als in je moedertaal. De weg vragen in Londen of iets bestellen in een restaurant in New York gaat je misschien makkelijk af. Maar kun je verwachten dat je een ingewikkelde contractonderhandeling net zo goed kunt in het Engels als in het Nederlands? Of dat je een overtuigende presentatie voor een groep Amerikanen kunt doen als het je ook lukt de Nederlandse directie van je bedrijf instemmend te laten knikken tijdens een praatje? Je moet niet alleen de juiste woorden en zinsconstructies paraat hebben, maar ook inspelen op de andere cultuur.

Het antwoord op de vraag waar je zou moeten beginnen als je je Engels wilt verbeteren, ligt bij jezelf. Wat heb jij nodig? Bijvoorbeeld in je functie, in de manier waarop je in het leven staat of de stappen die je in de toekomst nog wilt zetten. Daarnaast is het de vraag op welk niveau je nu Engels spreekt. Misschien is je Engels zo goed dat je je kunt focussen op het verbeteren van een aantal vaardigheden.

Een aantal tips om je Engels een niveautje hoger te brengen:

Tip 1: woordenschat
Breid je woordenschat uit met woorden die relevant voor je zijn. Wat zijn woorden die veel gebruikt worden in de branche waarin je werkt of bij de hobby die jij of je kinderen hebt? Zijn er woorden die je herhaaldelijk gebruikt waar misschien synoniemen voor zijn? Luister goed naar de mensen om je heen. Welke woorden gebruiken zij vaak en kun jij ze overnemen?

Tip 2: overtuigen
Verdiep je in de kunst van het overtuigen in het Engels. Dat verloopt echt anders dan in het Nederlands. Het zal je niet verbazen dat Nederlanders vaak te direct zijn waardoor ze drammerig overkomen. Leer hoe je dat een stuk subtieler en effectiever kunt doen. Zoek daarvoor hulp bij een gespecialiseerde taaltrainer of bij Regina Coeli.

Tip 3: vaardigheden
Pak een specifieke vaardigheid aan in het Engels. Vaardigheden die bij Regina Coeli veel gevraagd worden zijn:

Tijdens een korte training kun je focussen op een vaardigheid.

Tip 4: onderdompeling
Misschien is de meest effectieve manier om je Engels te verbeteren door jezelf een aantal dagen onder te dompelen in het Engels en jezelf te laten corrigeren. Want wie vertelt je op je werk of in het dagelijks leven dat je Engels niet helemaal correct is? Wie vertelt je hoe het dan wel moet? En zit je daar eigenlijk wel op te wachten? Na een paar dagen bij Regina Coeli weet je wat je zwakke en je sterke punten zijn (want wij complimenteren je graag) en hoe je jezelf kunt verbeteren. Als dat nog nodig is, want aan het eind van een weekje Regina Coeli droom je in het Engels…
Lees verder over een intensieve individuele taaltraining >

Verbeter uw Engels met Regina Coeli

Als u uw vaardigheden in het Engels wilt verbeteren, dan bent u bij Regina Coeli aan het juiste adres. Onze taaltrainers staan voor u klaar. Lees meer over de trainingen Engels die u bij ons kunt volgen of neem contact met ons op: 073 - 684 87 90 | contactformulier


Deel deze pagina

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.