Afrika belangrijke groeimarkt voor Nederlandse bedrijven

24 april 2017
door Regina Coeli

Afrika is één van de interessantste groeimarkten ter wereld. Daarover kan Said Darkaoui, directeur van drukkerij Profix uit Heerhugowaard, volop meepraten. Vanuit het specialisme in onder andere waardepapieren en het maken van bijzondere mailings via allerlei drukprocédés heeft Profix de stap gezet om ook de klanten op het Afrikaanse continent te bedienen. Rijbewijzen uit Nigeria en waardepapieren voor verschillende Afrikaanse banken worden al gedrukt in Noord-Holland.

Frans belangrijkste taal in Afrika

We ontmoeten Said Darkaoui bij Regina Coeli waar hij een taalcursus Engels volgt. “Ik wil op hoog niveau kunnen communiceren met onze Afrikaanse klanten. Als ik het Engels goed onder de knie heb, ga ik me verdiepen in de Franse taal, want dat is de belangrijkste taal in Afrika. Nu laat ik veel over aan agenten in Afrikaanse landen, maar ik wil ook zelf met mijn klanten kunnen communiceren.”

"Marokko is de ideale springplank voor de Afrikaanse markt"

Profix opent binnenkort een vestiging in Marokko, omdat de opdrachten uit Afrika alleen maar toenemen. Voor Said gaat hiermee een droom in vervulling. Hij is geboren in Marokko en verhuisde naar Nederland toen hij acht was. Zijn geboorteland bleef hem boeien. “Marokko is de ideale springplank voor de Afrikaanse markt. Het is een stabiel land met een goede infrastructuur. Zo heeft Marokko de grootste haven en de meeste vliegvelden van Afrika. Door ons ook in Marokko te vestigen zitten we geografisch dichterbij onze Afrikaanse klanten. We streven ernaar om dezelfde kwaliteit te bieden als in Nederland. Afrikaanse bedrijven en overheden werken namelijk graag samen met een Nederlands bedrijf omdat ze dan zeker zijn van de hoge kwaliteit en goede service. We gaan de medewerkers in Marokko dan ook uitgebreid trainen.”

De week bij Regina Coeli is Said zeer goed bevallen. “Ik ben hier goed vooruitgekomen met de Engelse taal. Veel Nederlanders denken dat ze goed Engels spreken, maar als het gaat over zakelijke onderhandelingen, dan schiet je kennis echt tekort. Nu ga ik in de praktijk aan de slag en daarna wil ik nog een week komen om de puntjes op de i te zetten.”

 Bent u geïnteresseerd in het volgen van een taaltraining Engels?

Wilt u overtuigend kunnen presenteren in het Engels? We leren het u graag. Neem contact met ons op voor het bespreken van uw wensen.

Deel deze pagina


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.