Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

20 augustus 2018

Portugees spreken verrijkt het leven in Portugal

“Veel van onze cursisten hebben al even in Portugal gewoond en hebben ontdekt dat het leven er nog beter is als je Portugees spreekt.” Aan het woord is Luisa Mendes, taaltrainer Portugees bij Regina Coeli. “Portugal is niet alleen een mooi land, de grootste schat van Portugal zijn de Portugezen zelf. Wil je toegang krijgen tot de ´rijkdommen´ van Portugal, leer dan hun taal spreken.”

5 juli 2018

Hoooked aan Portugal

Toen Geesje Mosies zichzelf als tiener Portugees leerde, had ze nooit kunnen voorspellen dat ze de taal later goed zou kunnen gebruiken bij het aansturen van haar Portugese medewerkers. Ze had ook niet kunnen voorspellen dat ze een brei- en haakrage zou ontketenen toen ze uit nieuwsgierigheid in Brazilië leerde haken. Dit jaar koos ze ervoor om haar kennis van het Portugees bij te spijkeren bij Language Institute Regina Coeli. Eerst in een vijfdaagse training en daarna nog eens twee terugkomdagen.

6 juni 2018

Maak ook buitenlandse leeskilometers

Met het lezen van een boek in een vreemde taal, ontwikkel je niet alleen je woordenschat, maar krijg je ook meer gevoel voor zinsbouw, ritme in de taal en de toepassing van grammatica. Je leert verschillende spreekstijlen kennen door conversaties te lezen. Doordat je de woorden voor je ziet, kun je ze bovendien beter onthouden. Pak er dus weer eens een boek bij.

9 oktober 2017

Het gebeurt in Portugal!

Het gaat goed in Portugal. Het land is koploper in duurzame energie en gaat veel investeren in luchthavens als gevolg van het groeiende toerisme. Twee van onze taaltrainers verzorgden voorafgaand aan de handelsmissie naar Portugal een presentatie over de Portugese taal en cultuur. In Portugal kun je niet zonder!

26 maart 2017

Portugees leren voor een expatbestaan in Brazilië

Wat doe je als je een baan aangeboden krijgt in Brazilië? Het overkwam Thijs Hulisz. Hij was werkzaam in een internationale functie bij Rijk Zwaan en werd gevraagd om het ketenmanagement voor de Braziliaanse tak van de organisatie op een hoger plan te brengen. Hij ging, en bereidde zich - samen met zijn partner - goed voor door het leren van de Portugese taal.

26 maart 2017

Dagelijkse uitdrukkingen in het Portugees

De Portugese taal heeft veel verwantschap met andere Romaanse talen en toch klinkt de taal heel anders dan bijvoorbeeld het Spaans. Als je geen Portugees spreekt en toch af en toe een Portugese uitdrukking wilt kunnen gebruiken als je communiceert met Portugezen of Brazilianen, put dan eens uit deze lijst.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.