Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

28 februari 2019

De taal van het Braziliaans carnaval

Ieder jaar barst in Brazilië het carnaval los. Officieel duurt het carnaval van zondag tot en met dinsdag, maar ook in de maanden vooraf wordt er al flink gefeest. Bijvoorbeeld tijdens de zogenaamde blocos, straatfeesten in de verschillende wijken. De sambascholen zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen van het carnaval. Bent u tijdens het carnaval in Brazilië, dan komt onze woordenlijst u goed van pas.

14 januari 2019

De Portugezen indirect? Je zult versteld staan!

De meeste mensen denken dat Noord-Europeanen direct zijn in hun communicatie terwijl Zuid-Europeanen een meer indirecte manier van communiceren hebben. Deze aanname gaat niet altijd op...

20 augustus 2018

Portugees spreken verrijkt het leven in Portugal

“Veel van onze cursisten hebben al even in Portugal gewoond en hebben ontdekt dat het leven er nog beter is als je Portugees spreekt.” Aan het woord is Luisa Mendes, taaltrainer Portugees bij Regina Coeli. “Portugal is niet alleen een mooi land, de grootste schat van Portugal zijn de Portugezen zelf. Wil je toegang krijgen tot de ´rijkdommen´ van Portugal, leer dan hun taal spreken.”

5 juli 2018

Hoooked aan Portugal

Toen Geesje Mosies zichzelf als tiener Portugees leerde, had ze nooit kunnen voorspellen dat ze de taal later goed zou kunnen gebruiken bij het aansturen van haar Portugese medewerkers. Ze had ook niet kunnen voorspellen dat ze een brei- en haakrage zou ontketenen toen ze uit nieuwsgierigheid in Brazilië leerde haken. Dit jaar koos ze ervoor om haar kennis van het Portugees bij te spijkeren bij Language Institute Regina Coeli. Eerst in een vijfdaagse training en daarna nog eens twee terugkomdagen.

6 juni 2018

Maak ook buitenlandse leeskilometers

Met het lezen van een boek in een vreemde taal, ontwikkel je niet alleen je woordenschat, maar krijg je ook meer gevoel voor zinsbouw, ritme in de taal en de toepassing van grammatica. Je leert verschillende spreekstijlen kennen door conversaties te lezen. Doordat je de woorden voor je ziet, kun je ze bovendien beter onthouden. Pak er dus weer eens een boek bij.

9 oktober 2017

Het gebeurt in Portugal!

Het gaat goed in Portugal. Het land is koploper in duurzame energie en gaat veel investeren in luchthavens als gevolg van het groeiende toerisme. Twee van onze taaltrainers verzorgden voorafgaand aan de handelsmissie naar Portugal een presentatie over de Portugese taal en cultuur. In Portugal kun je niet zonder!


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.