Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

5 mei 2021

Portugees, de taal van de handel en van de zon

Wereldwijd spreken enorm veel mensen Portugees. De taal staat op nummer zeven in de ranglijst van meest gesproken talen ter wereld. Een stuk hoger dan Nederlands, terwijl Nederland toch meer inwoners heeft.

4 februari 2021

Maak ook buitenlandse leeskilometers

Met het lezen van een boek in een vreemde taal, ontwikkel je niet alleen je woordenschat, maar krijg je ook meer gevoel voor zinsbouw, ritme in de taal en de toepassing van grammatica. Je leert verschillende spreekstijlen kennen door conversaties te lezen. Doordat je de woorden voor je ziet, kun je ze bovendien beter onthouden. Pak er dus weer eens een boek bij.

21 november 2019

Soms is Portugees niet wat het lijkt

Wanneer we een andere taal spreken, hebben we vaak de neiging om woorden die er bijna hetzelfde uitzien als in onze eigen taal ook dezelfde betekenis te geven. Dat kan ertoe leiden dat je iets onbegrijpelijks zegt of dat je gesprekspartner even raar opkijkt. Dat is ook het geval als je als Nederlander sommige Portugese woorden ziet of hoort.

28 februari 2019

De taal van het Braziliaans carnaval

Ieder jaar barst in Brazilië het carnaval los. Officieel duurt het carnaval van zondag tot en met dinsdag, maar ook in de maanden vooraf wordt er al flink gefeest. Bijvoorbeeld tijdens de zogenaamde blocos, straatfeesten in de verschillende wijken. De sambascholen zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen van het carnaval. Bent u tijdens het carnaval in Brazilië, dan komt onze woordenlijst u goed van pas.

14 januari 2019

De Portugezen indirect? Je zult versteld staan!

De meeste mensen denken dat Noord-Europeanen direct zijn in hun communicatie terwijl Zuid-Europeanen een meer indirecte manier van communiceren hebben. Deze aanname gaat niet altijd op...

20 augustus 2018

Portugees spreken verrijkt het leven in Portugal

“Veel van onze cursisten hebben al even in Portugal gewoond en hebben ontdekt dat het leven er nog beter is als je Portugees spreekt.” Aan het woord is Luisa Mendes, taaltrainer Portugees bij Regina Coeli. “Portugal is niet alleen een mooi land, de grootste schat van Portugal zijn de Portugezen zelf. Wil je toegang krijgen tot de ´rijkdommen´ van Portugal, leer dan hun taal spreken.”


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`