Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

29 augustus 2018

Nederlands leren aan de keukentafel en in musea

De training Nederlands voor de 15-jarige Dafna Heule vond niet plaats in ons instituut, maar aan de keukentafel van het appartement van haar ouders in Zeist. Regina Coeli verzorgt steeds meer taaltrainingen die afwijken van het bekende 'weekje naar de Nonnen'. Hoe gaat zo'n training in zijn werk?

20 augustus 2018

De juiste volgorde van een Nederlandse zin

De structuur van een Nederlandse zin is iets waar veel mensen die Nederlands leren mee worstelen. Dat is niet vreemd. Waar veel talen een vaste zinsstructuur hebben, heeft het Nederlands er maar liefst drie! In dit artikel behandelen we de algemene regels rondom de Nederlandse zinsstructuur.

7 februari 2018

Nieuwe trainingen Nederlands High Tech Campus van start

Expats in Eindhoven en omgeving die hun kennis van het Nederlands willen verbeteren, kunnen de komende maanden deelnemen aan trainingen Nederlands op de High Tech Campus. Language Institute Regina Coeli organiseert er trainingen in kleine groepjes op drie verschillende niveaus.

11 mei 2017

Begrijpelijke teksten schrijven in het Nederlands

Veel Nederlandse hoogopgeleide professionals vinden het een uitdaging om effectieve en heldere teksten te schrijven, terwijl dat in veel functies juist wel belangrijk is. We geven vijf tips voor het schrijven van begrijpelijke teksten.

26 april 2017

De koning de kroon opzetten

Al een aantal jaar vieren we in Nederland Koningsdag op 27 april. Sinds het overlijden van koning Willem III in 1890 heeft Nederland een vrouwelijk staatshoofd gehad. Toch was het begrip ‘koning’ taalkundig gezien de afgelopen jaren heer en meester in Nederlandse spreekwoorden. Ook de kroon die nooit gedragen wordt door het Nederlandse staatshoofd, is een bron van vele hedendaagse spreekwoorden.

26 april 2017

Verdient de koning een kapitaal?

Of je nu salesmanager, slager, bouwvakker of koning bent, in het Nederlands worden alle functienamen met een kleine letter geschreven. Alleen om extra respect uit te drukken voor bijvoorbeeld de koning kan deze titel starten met een kapitaal, een hoofdletter dus.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.