Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

29 januari 2020

Goede zakelijke teksten schrijven

Sta je op het punt om een zakelijke tekst te gaan schrijven en weet je niet waar te beginnen? Heb je even geen inspiratie? Of wil je gewoon een goed stuk schrijven, een tekst waarmee je de lezers gaat overtuigen? Lees verder. In dit artikel lees je hoe je het schrijven van een tekst aanpakt, stap voor stap.

9 augustus 2019

Nederlands bijspijkeren voor het solliciteren

Ieder jaar selecteren zij een tweetal excellente studenten voor een vijfdaagse training in Vught om ze bij de start van hun carrière een extra duwtje in de rug te geven. Als het aan Ammar Abo Hamida ligt zou iedere hoogopgeleide vluchteling hier snel de taal moeten kunnen leren. “Hier behaal je binnen een paar weken het niveau waar je op een andere plek een jaar over doet”, zegt hij stellig.

29 mei 2019

Tussen de bedrijven door Nederlands leren

Ayse, Prathibha en Boon sluiten hun derde korte training Nederlands op de High Tech Campus af met een presentatie in het Nederlands. Ze praten langzaam en kiezen hun woorden met zorg, maar spreken wel begrijpelijk Nederlands. Nu ze deze cursus hebben afgerond, hebben ze met tussenpauzes in totaal tien weken training gevolgd van telkens drie cursusavonden. En ze zijn gemotiveerd om door te gaan.

6 februari 2019

Van verstaanbaar naar overtuigend Nederlands spreken

Veel mensen die een vreemde taal leren, zouden graag willen klinken als een native speaker. Maar zelfs al spreek je jaren alleen maar de nieuwe taal, toch blijf je vaak een accent horen. Hoe kun je vanaf het begin een goede uitspraak ontwikkelen? We spraken erover met Yvonne Tupker. Zij is logopediste en taaltrainer Nederlands bij Regina Coeli.

5 februari 2019

Gedegen sollicitatietraining Nederlands voor student UAF

Sinds 2013 biedt Language Institute Regina Coeli jaarlijks een aantal cliënten van het UAF een taaltraining Nederlands aan. Het UAF begeleidt hoogopgeleide vluchtelingen bij het afronden van een studie in Nederland en vervolgens bij het vinden van een baan. Omdat taal vaak een struikelblok is, kan individuele aandacht voor de taal net het verschil betekenen voor iemand tijdens het solliciteren.

14 januari 2019

Nieuwe trainingen Nederlands High Tech Campus van start

Expats in Eindhoven en omgeving die hun kennis van het Nederlands willen verbeteren, kunnen de komende maanden deelnemen aan trainingen Nederlands op de High Tech Campus. Language Institute Regina Coeli organiseert er trainingen in kleine groepjes op drie verschillende niveaus.


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.