Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

30 juni 2020

E-mails schrijven waar mensen blij van worden

Een e-mailtje heb je over het algemeen zo geschreven en verzonden. Vandaar dat je mailbox ook zo snel volloopt. En dat levert frustraties op, want een mailbox wordt vaak een vergaarbak van allerlei taken, informatie en verzoeken. In dit artikel lees je hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw e-mails helder zijn en niet blijven rondzweven in de mailbox van de ontvanger. Dan krijg jij sneller antwoord en zal de ontvanger ernaar uitkijken om jouw mails te lezen!

24 juni 2020

Het verschil tussen hen en hun

Hun hebben het gedaan. Hun zijn op vakantie. Wij hebben bij hun gegeten. Het Nederlands is aan het ‘verhunnen’. Een misplaatst ‘hen’ zul je daarentegen niet zo snel tegenkomen. De meeste mensen weten best dat ze wel eens ‘hun’ gebruiken in gevallen waarin dat niet klopt. Maar wat waren de regels ook alweer? We zetten ze voor je op een rijtje.

29 januari 2020

Goede zakelijke teksten schrijven

Sta je op het punt om een zakelijke tekst te gaan schrijven en weet je niet waar te beginnen? Heb je even geen inspiratie? Of wil je gewoon een goed stuk schrijven, een tekst waarmee je de lezers gaat overtuigen? Lees verder. In dit artikel lees je hoe je het schrijven van een tekst aanpakt, stap voor stap.

9 augustus 2019

Nederlands bijspijkeren voor het solliciteren

Ieder jaar selecteren zij een tweetal excellente studenten voor een vijfdaagse training in Vught om ze bij de start van hun carrière een extra duwtje in de rug te geven. Als het aan Ammar Abo Hamida ligt zou iedere hoogopgeleide vluchteling hier snel de taal moeten kunnen leren. “Hier behaal je binnen een paar weken het niveau waar je op een andere plek een jaar over doet”, zegt hij stellig.

29 mei 2019

Tussen de bedrijven door Nederlands leren

Ayse, Prathibha en Boon sluiten hun derde korte training Nederlands op de High Tech Campus af met een presentatie in het Nederlands. Ze praten langzaam en kiezen hun woorden met zorg, maar spreken wel begrijpelijk Nederlands. Nu ze deze cursus hebben afgerond, hebben ze met tussenpauzes in totaal tien weken training gevolgd van telkens drie cursusavonden. En ze zijn gemotiveerd om door te gaan.

6 februari 2019

Van verstaanbaar naar overtuigend Nederlands spreken

Veel mensen die een vreemde taal leren, zouden graag willen klinken als een native speaker. Maar zelfs al spreek je jaren alleen maar de nieuwe taal, toch blijf je vaak een accent horen. Hoe kun je vanaf het begin een goede uitspraak ontwikkelen? We spraken erover met Yvonne Tupker. Zij is logopediste en taaltrainer Nederlands bij Regina Coeli.


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.