Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

17 april 2018

Frans leren in het weekend

Na het succes van het Language Weekend Engels en Nederlands, heeft Regina Coeli besloten om dit voorjaar ook trainingen Frans aan te bieden in het weekend. Het eerste weekend waarin cursisten terecht kunnen voor een persoonlijke cursus Frans is 25, 26 en 27 mei.

15 juni 2017

Begroetingen, gebaren en kussen in het Frans

De Fransen kennen de uitdrukking ‘Simple comme bonjour’ (een fluitje van een cent). Maar groeten in Frankrijk is niet zo eenvoudig, zeker niet voor een buitenlander. De Fransen zeggen niet alleen ‘Salut’. Zij drukken elkaar ook de hand of kussen elkaar.

2 mei 2017

Zet je directheid opzij in Frankrijk

Nederlanders staan in andere landen bekend als direct. En dat klopt. Onze communicatiestijl is veel directer dan die in ons omringende landen. Die stijl heeft voordelen. Het is bijvoorbeeld kraakhelder wat je bedoelt en je laat zien dat je doelgericht bent. En toch is die stijl in andere landen vaak niet effectief. Wil je bijvoorbeeld in Frankrijk goede relaties opbouwen, dan zul je je Hollandse directheid opzij moeten zetten en meer begrip moeten krijgen voor de Franse stijl.

24 april 2017

Afrika belangrijke groeimarkt voor Nederlandse bedrijven

Afrika is één van de interessantste groeimarkten ter wereld. Daarover kan Said Darkaoui, directeur van drukkerij Profix uit Heerhugowaard, volop meepraten. Vanuit het specialisme in onder andere waardepapieren en het maken van bijzondere mailings via allerlei drukprocédés heeft Profix de stap gezet om ook de klanten op het Afrikaanse continent te bedienen. Rijbewijzen uit Nigeria en waardepapieren voor verschillende Afrikaanse banken worden al gedrukt in Noord-Holland.

26 maart 2017

Succesvol zakendoen in Frankrijk

Zakendoen in Frankrijk wordt door veel Nederlanders als uitdagend ervaren. Niet alleen is de Franse taal soms een struikelblok, ook de verschillen in cultuur zorgen ervoor dat er wel eens uitglijders worden gemaakt in de omgang met de Fransen. Iemand die daar veel over weet is Christine Pessy, taaltrainer Frans bij Regina Coeli.

26 maart 2017

Drie tips om je Frans te verbeteren in je vrije tijd

De Franse taal kom je – anders dan het Engels - niet dagelijks tegen in Nederland. Om te voorkomen dat je kennis van het Frans verwatert lees je Franse boeken, kijk je Franse films en luister je naar Franse muziek. Onze taaltrainers geven een aantal tips.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.