Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

7 juni 2018

Een goede e-mail schrijven in het Frans

Als u in uw werk contact heeft met Franstaligen, is de kans groot dat u ooit e-mails – in het Frans: courrier électronique, message électronique of simpelweg mail - in het Frans moet schrijven. Het is immers een goede manier om snel een bericht te sturen. Andere voordelen zijn dat u bij het schrijven van uw e-mail kunt nadenken over het juiste woord en de grammatica en dat u uw bericht nog eens kunt controleren voor u het verzendt. Met onze tips en voorbeeldzinnen wordt het een stukje makkelijker!

7 juni 2018

Deze zomer: Summer School Engels en Frans voor jongeren

Language Institute Regina Coeli verzorgt taaltrainingen voor volwassenen en richt zich vooral op mensen die de taal nodig hebben in hun werk. We krijgen daarnaast steeds meer verzoeken van ouders die ons vragen of hun kinderen bij ons een taaltraining kunnen volgen. Bijvoorbeeld om op school beter mee te kunnen komen, voor een extra uitdaging of als voorbereiding op een Engelstalige studie. Om tegemoet te komen aan deze verzoeken organiseren we in de zomervakantie een Summer School voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar.

6 juni 2018

Acht talen leren in het weekend

Na de zomer kun je tijdens een trainingsweekend bij Regina Coeli kiezen uit acht verschillende talen: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees en Spaans. Volg gedurende het hele weekend een intensieve taaltraining vol privélessen en groepsactiviteiten en ga op maandag met nieuwe energie en taalkennis weer aan de slag!

6 juni 2018

Maak ook buitenlandse leeskilometers

Met het lezen van een boek in een vreemde taal, ontwikkel je niet alleen je woordenschat, maar krijg je ook meer gevoel voor zinsbouw, ritme in de taal en de toepassing van grammatica. Je leert verschillende spreekstijlen kennen door conversaties te lezen. Doordat je de woorden voor je ziet, kun je ze bovendien beter onthouden. Pak er dus weer eens een boek bij.

15 juni 2017

Begroetingen, gebaren en kussen in het Frans

De Fransen kennen de uitdrukking ‘Simple comme bonjour’ (een fluitje van een cent). Maar groeten in Frankrijk is niet zo eenvoudig, zeker niet voor een buitenlander. De Fransen zeggen niet alleen ‘Salut’. Zij drukken elkaar ook de hand of kussen elkaar.

2 mei 2017

Zet je directheid opzij in Frankrijk

Nederlanders staan in andere landen bekend als direct. En dat klopt. Onze communicatiestijl is veel directer dan die in ons omringende landen. Die stijl heeft voordelen. Het is bijvoorbeeld kraakhelder wat je bedoelt en je laat zien dat je doelgericht bent. En toch is die stijl in andere landen vaak niet effectief. Wil je bijvoorbeeld in Frankrijk goede relaties opbouwen, dan zul je je Hollandse directheid opzij moeten zetten en meer begrip moeten krijgen voor de Franse stijl.


Blijf op de hoogte

Als eerste geïnformeerd worden over ontwikkelingen bij Regina Coeli of een specifieke taal?
Laat uw e-mailadres achter en we houden u op de hoogte.