Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

22 maart 2023

Zakendoen in Ierland

Google en Apple stichtten hun Europese hoofdkantoor in Ierland, de Celtic Tiger! Hoe word je net zo succesvol in Ierland als deze bedrijven? We geven je tien top tips. En bekijk een fragment uit BNR's Wereldveroveraars over zakendoen in Ierland.

15 december 2022

Cultuurclash in het Verenigd Koninkrijk

Borrelen met beleefde Britten. En welke Engelse woorden gebruik je om wat minder direct over te komen? Het komt allemaal terug in de uitzending van BNR Wereldveroveraars van 15 december. Nicky Eadie, hoofd van de Engelse taalsectie van Regina Coeli, zit aan tafel bij Jelle Maasbach om een Engelse blik op de zaak te werpen. Ondertussen geeft ze allerlei taaltips om als Nederlander minder direct te zijn tegen de Britten.

29 november 2022

De kracht van virtual reality bij het leren van een taal

Lesgeven in het Engels is al lang geen unicum meer voor docenten aan Nederlandse hogescholen en universiteiten. “De studenten spreken allemaal goed Engels. Vaak beter dan ik”, vertelt Katinka Pani-Harreman. Zij geeft les aan de academie voor facility management van Zuyd Hogeschool en doet onderzoek op het gebied van vital communities. Om beter thuis te raken in het Engels, volgde ze een taaltraining bij Regina Coeli. Daar ontdekte ze onder andere de kracht van virtual reality.

13 oktober 2022

Cultuurclash in de Verenigde Staten

In BNR Wereldveroveraars vertelt Chris van den Berg van FarmTrace over zijn grootste cultuurclash in de Verenigde Staten. Bekijk het filmpje.

29 september 2022

Het bijzondere Engels van de Australiërs

Leven en werken ‘down under’ klinkt heel aantrekkelijk. Het beeld dat veel Nederlanders hebben van het leven in Australië bestaat uit een zonnig klimaat, relaxte mensen en dagelijks surfen op een prachtige zee. Het lijkt daarnaast een peulenschilletje om te integreren omdat iedereen er Engels praat. Hoewel het Australisch wel een aantal leuke woorden in petto heeft.

14 september 2022

Communicatietips voor zakendoen in de Verenigde Staten

West-Europa en Amerika lijken qua cultuur ogenschijnlijk veel op elkaar. Maar er zijn enkele grote verschillen. En die kunnen ervoor zorgen dat de samenwerking met Amerikanen toch niet zo makkelijk verloopt. We geven je tien communicatietips voor als je zakendoet met Amerikanen of van plan bent om dat te gaan doen. Als je hier rekening mee houdt, heb je daar zeker profijt van.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`