Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

17 januari 2019

Viering van het Chinees nieuwjaar

Ieder jaar viert meer dan een kwart van de wereldbevolking het Chinees Nieuwjaar. In de periode rond het Chinees Nieuwjaar ligt China zakelijk nagenoeg plat. Het is niet onverstandig om daar rekening mee te houden in de planningen.

20 augustus 2018

Chinees leren via het pinyin

Denkt u bij de Chinese taal ook direct aan de ingewikkelde karakters die eerder getekend dan geschreven lijken te zijn? Het leren van de Chinese taal lijkt daardoor een onneembare vesting. Daar hebben de Chinezen in de jaren vijftig iets op gevonden: het pinyin. Bij Regina Coeli maken we daar dankbaar gebruik van in de taaltrainingen Chinees.

21 juni 2018

Leer een beetje Chinees om het ijs te breken

Als u van plan bent om zaken te gaan doen in China of Taiwan, dan is het wellicht niet uw eerste prioriteit om vloeiend Mandarijn te leren spreken. Eerst maar eens zien of u een goede start kunt maken in China voordat u investeert in taalkennis. Om die reden verzorgt Regina Coeli een korte cultuur- en taaltraining Chinees, waarmee u veel inzicht krijgt in de cultuur en een beetje taal leert om het ijs te kunnen breken.

6 februari 2018

Ajax trainers bij Regina Coeli ingewijd in het Chinees

Ajax-trainers Ed Engelkes, Ralf Kebsch, Marc Gosselink en Ian Taylor zijn begin dit jaar gestart met het ontwikkelen van de jeugdopleiding bij de Chinese topclub Guangzhou R&F FC. Ter voorbereiding op hun uitzending naar China volgden de Ajax-trainers in december een taaltraining Chinees bij Regina Coeli.

25 januari 2018

Chinees is een puzzel met duidelijke spelregels

Na negentien jaar naar Chinese klanken geluisterd te hebben, wilde Leo van Wuijckhuijse zelf wel eens Chinees leren. Natuurlijk bij Regina Coeli, want daar had hij al eens vloeiend Spaans geleerd. En hoewel Chinees andere kost is dan Spaans, gaat het hem bewonderenswaardig goed af.

30 mei 2017

Het verhaal achter het Chinese drakenbootfestival

In steeds meer Nederlandse steden wordt het drakenbootfestival gevierd. Het is een feest dat ruim 2000 jaar geleden in China is ontstaan. Zoals bij zoveel Chinese gebruiken ligt er ook aan het drakenbootfestival een verhaal ten grondslag…


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.