Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

10 februari 2023

Met de taal leer je de cultuur kennen

Taal en cultuur zijn zo nauw met elkaar verweven dat je tijdens een taaltraining bij Regina Coeli vanzelf heel veel leert over de cultuur die bij die taal hoort. De taaltrainers – die allemaal native speaker zijn – geven het je bijna ongemerkt door.

29 december 2022

Cultuurclash in Marokko

Het merk Bruut is champagne uit de champagnestreek, maar toch een echt Nederlands merk. En nu staat Bruut op het punt om ook de Chinese markt te veroveren. Met 1,4 miljard inwoners lijkt het een fantastische markt, maar let op dat je je er niet in verslikt.

29 december 2022

Cultuurclash in Marokko

Jeroen Janssen van The Customer Experience Agency vertelt in BNR's Wereldveroveraars over een cultuurclash die hij ooit meemaakte in Marokko. En die heeft alles te maken met taal.

22 december 2022

Cultuurclash in Duitsland

In BNR Nieuwsradio Wereldveroveraars van deze week vertelt Berend Te Voortwis over zijn ervaring met zakendoen in Duitsland. Zijn conclusie: Duitsers houden echt, echt, echt niet van verandering. In onderstaande video vertelt hij Jelle Maasbach en Gerald Baal hoe hij zich daar ooit in vergist heeft.

15 december 2022

Cultuurclash in het Verenigd Koninkrijk

Borrelen met beleefde Britten. En welke Engelse woorden gebruik je om wat minder direct over te komen? Het komt allemaal terug in de uitzending van BNR Wereldveroveraars van 15 december. Nicky Eadie, hoofd van de Engelse taalsectie van Regina Coeli, zit aan tafel bij Jelle Maasbach om een Engelse blik op de zaak te werpen. Ondertussen geeft ze allerlei taaltips om als Nederlander minder direct te zijn tegen de Britten.

21 november 2022

Cultuurclash in Latijns-Amerika

In BNR Wereldveroveraars vertellen Gijs Dankers van Beemster en Gerald Baal van Transfer.LC over een cultuurclash in Latijns-Amerika. Bekijk het filmpje.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`