Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

22 november 2022

Een stevige basis in het Russisch

Dat Russisch geen taal is die je zomaar even oppikt, kan Veronique Jourdain beamen. Rusland en de Russische taal zijn een deel van het leven van de Franse artiestenmanager. "Nu wilde ik eindelijk een stevige basis in de Russische taal bouwen, zodat ik Russisch kan spreken met de musici die ik begeleid. De directeur van het Nederlandse Concertgebouw Orkest kon mij Regina Coeli van harte aanbevelen. Voor die tip heb ik hem na de training hartelijk bedankt.”

21 november 2022

Het Spaans van Latijns-Amerika

Spaans is in maar liefst 21 landen een officiële taal. Het grootste deel van die landen ligt in Midden- en Zuid-Amerika. Het zal niet verbazen dat het Spaans op het Amerikaanse continent net wat anders klinkt dan in Spanje. Iemand uit Londen klinkt immers ook heel anders dan een Texaan. Hoe groot zijn de verschillen in het Spaans? We geven een uitgebreid overzicht met alle verschillen.

26 oktober 2022

Heb je opleidingsbudget? Zet het in!

Als beetje professional weet je dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Gelukkig zijn er in veel cao’s afspraken gemaakt over een persoonlijk opleidingsbudget voor medewerkers. Dat betekent dat je bij je werkgever kunt aankloppen voor de bekostiging van een training of studie. Zeker nu er overal personeelstekorten zijn en iedereen het nog drukker heeft dan anders, zul je er een prioriteit van moeten maken om jezelf bij te scholen. Want je opleidingsbudget vervalt na een aantal jaren.

20 oktober 2022

Doorstaat jouw Duits de zakelijke toets?

Veel Nederlanders spreken wel een beetje Duits. Kun je je daarmee redden als je om zakelijke redenen naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland gaat? Als het een hele tijd geleden is dat je Duits hebt gesproken of als je nog nooit een zakelijk gesprek in het Duits hebt gevoerd, ga er dan vanuit dat je Duits nog niet op het juiste niveau is om zaken te doen in een Duitstalig gebied. Duitsers hechten veel waarde aan hun taal. Slagen of mislukken kan afhankelijk zijn van jouw beheersing van de Duitse taal en je kennis van de Duitse cultuur.

10 oktober 2022

Zakendoen in Spaanstalige landen

Veel Nederlanders zijn graag in Spanje. De relaxte sfeer, het prachtige weer en de vriendelijke mensen voelen als een warm bad. Ga je er zakendoen, dan moet je zeker rekening houden met de Spaanse cultuur. De manier van zakendoen in Spaanstalige landen verschilt namelijk sterk met die van Nederland.

29 september 2022

Het bijzondere Engels van de Australiërs

Leven en werken ‘down under’ klinkt heel aantrekkelijk. Het beeld dat veel Nederlanders hebben van het leven in Australië bestaat uit een zonnig klimaat, relaxte mensen en dagelijks surfen op een prachtige zee. Het lijkt daarnaast een peulenschilletje om te integreren omdat iedereen er Engels praat. Hoewel het Australisch wel een aantal leuke woorden in petto heeft.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.