Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

6 juli 2023

Een derde Nederlanders laat taal vakantieland bepalen

Eten bestellen in een taal die je niet spreekt? Een op de vijf Nederlanders vermijdt restaurants zonder Engelse menukaart tijdens hun vakantie. Taal speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een vakantiebestemming, zo blijkt uit nieuw onderzoek van taleninstituut Regina Coeli (ook wel ‘de Nonnen van Vught’). Bijna 40% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan toeristische gebieden waar Engels goed begrepen en gesproken wordt.

22 maart 2023

Zakendoen in Ierland

Google en Apple stichtten hun Europese hoofdkantoor in Ierland, de Celtic Tiger! Hoe word je net zo succesvol in Ierland als deze bedrijven? We geven je tien top tips. En bekijk een fragment uit BNR's Wereldveroveraars over zakendoen in Ierland.

22 maart 2023

Petite conversation, très important!

Met een beetje kennis van de Franse taal, kun je best kaas maken van een Franse tekst. Een mailtje tikken, lukt ook nog wel met behulp van Google Translate. Maar wat als je een bezoek brengt aan je Franse leverancier? Natuurlijk bereid je je verhaal in het Frans goed voor. L’affaire est dans le sac*, zou je zeggen. Maar dan is het moment daar. Je contactpersoon ontvangt je enthousiast en vuurt met een grote glimlach een aantal vragen op je af. In het Frans! Quoi? Daar had je je niet op voorbereid! We geven je tips voor 'petite conversation'.

20 maart 2023

Het snelle Frans van de Fransen verstaan

Spreek je redelijk Frans maar raak je toch de draad kwijt als iemand in rap Frans van wal steekt? Dan ben je niet de enige. Maar er is iets aan te doen. En dat heeft niet alleen te maken met nog beter Frans leren. Het gaat er vooral om dat je anders leert luisteren…

2 maart 2023

Tien tips voor zakendoen in Italië

Italië is een van de tien belangrijkste handelslanden voor Nederlandse bedrijven. Maar het is niet altijd makkelijk om er voet aan de grond te krijgen. Niet alleen vanwege de vele regels die er gelden, maar ook door de cultuur. Veel dingen die we in Nederland erg waarderen, werken niet bij de gemiddelde Italiaan. Wat dan wel? De taaltrainers Italiaans van Regina Coeli geven je tien culturele tips waarmee je wel succes zult hebben in Italië.

10 februari 2023

Met de taal leer je de cultuur kennen

Taal en cultuur zijn zo nauw met elkaar verweven dat je tijdens een taaltraining bij Regina Coeli vanzelf heel veel leert over de cultuur die bij die taal hoort. De taaltrainers – die allemaal native speaker zijn – geven het je bijna ongemerkt door.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`