Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

7 oktober 2020

Webinar Leer je zakenpartner kennen

Voor het Nationaal Export Event 2020 stelden taaltrainers Nikki de Jong en Jackie Davis een webinar samen met als titel ‘Leer je zakenpartner kennen’. Ze geven tips om beter te kunnen communiceren in het Engels en om meer inzicht te krijgen in de ongeschreven regels van taal en cultuur.

6 oktober 2020

Coronaproof een taaltraining volgen

In Nederland zijn de maatregelen rondom corona aangescherpt. Voor Regina Coeli was dat de aanleiding om nog eens kritisch te kijken naar de manier waarop we op dit moment werken. Ben je benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk dan het filmpje!

7 september 2020

Taaltrainingen voor jongeren bij Regina Coeli

Regina Coeli start met het aanbieden van individuele taaltrainingen voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Steeds meer middelbare scholieren willen extra taallessen volgen. Bijvoorbeeld omdat ze taal op school moeilijk vinden, een extra uitdaging zoeken of zich willen voorbereiden op een internationale studie. Scholieren kunnen bij Regina Coeli kiezen voor online lessen van een native speaker en het volgen van een intensieve persoonlijke taaltraining in Vught tijdens het weekend van 16 tot en met 18 oktober.

3 september 2020

Regina Coeli breidt aanbod uit met online trainingen

Regina Coeli heeft per 1 september online taaltrainingen toegevoegd aan het aanbod. Cursisten kunnen ervoor kiezen hun training deels – en in sommige gevallen volledig – te laten plaatsvinden via online lessen met een taaltrainer. Het nieuwe trainingsaanbod, met naast de vertrouwde ‘week naar de Nonnen’ bijvoorbeeld ook een volledig online verlopende conversatietraining, komt voort uit de ervaring die Regina Coeli opdeed met het verzorgen van online lessen tijdens de coronacrisis.

23 juni 2020

Maatwerk en face-to-face lessen scoren ook online hoog

Halsoverkop sloten we half maart het instituut in verband met de maatregelen rondom corona. Nog diezelfde week stak een aantal collega’s virtueel de koppen bij elkaar om een oplossing te bedenken voor de komende weken. We gingen binnen een week volledig over op online lessen! En dat viel in de smaak.

18 juni 2020

Regina Coeli op anderhalve meter

Sinds begin juni is Regina Coeli weer geopend voor cursisten. Iedereen die ooit in ons instituut is geweest, zal het zijn opgevallen dat het altijd rustig is in het pand, ook al zijn er veel cursisten en taaltrainers aanwezig. Maar dat is nog duidelijker nu we allerlei maatregelen hebben moeten treffen in verband met corona. Door de anderhalvemeter regels kunnen we immers minder cursisten in het instituut ontvangen. Maar dat is absoluut geen nadeel voor de cursisten!


Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in taal en carrière? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox.