Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

17 juli 2023

De Nonnen van Vught in de Verkadefabriek

De documentaire ‘de Nonnen van Vught’ wordt op 14 en 15 september vertoond in de Verkadefabriek in Den Bosch. Na afloop van de 55 minuten durende film is er een nagesprek met maakster Ellen van Kempen en een aantal hoofdrolspelers uit de documentaire. Noot: de vertoningen op 14 en 15 september zijn inmiddels uitverkocht. We zijn in gesprek met De Verkadefabriek over extra vertoningen.

6 juli 2023

Een derde Nederlanders laat taal vakantieland bepalen

Eten bestellen in een taal die je niet spreekt? Een op de vijf Nederlanders vermijdt restaurants zonder Engelse menukaart tijdens hun vakantie. Taal speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een vakantiebestemming, zo blijkt uit nieuw onderzoek van taleninstituut Regina Coeli (ook wel ‘de Nonnen van Vught’). Bijna 40% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan toeristische gebieden waar Engels goed begrepen en gesproken wordt.

12 april 2023

Taal- en cultuurreis naar Frankrijk

De Nonnen van Vught gaan van 1 tot en met 7 oktober naar Frankrijk. Ongeveer tien cursisten kunnen met onze taaltrainers mee naar de Loire voor een zevendaagse taal- en cultuurreis. Met een overnachting in de abdij van Fontevraud, Franse lessen in de ochtend en een gevarieerd excursieprogramma in de middag, mag je deze reis met recht een verrijkende ervaring noemen.

1 april 2023

Leer gebarentaal bij Regina Coeli

Cursisten van Regina Coeli leren sinds kort naast Engels, Duits of een andere taal waarin ze heel goed willen worden, nog een extra taal: Nederlandse Gebarentaal (NGT).

15 november 2022

‘De Nonnen’ geven Nederlandse les op de High Tech Campus

De High Tech Campus in Eindhoven wordt de slimste vierkante kilometer van Europa genoemd. Om dat gebied nog slimmer te maken, start taleninstituut Regina Coeli (de Nonnen van Vught) er vanaf januari 2023 met taaltrainingen Nederlands. Het doel is om het leren van de taal en de cultuur laagdrempeliger te maken voor de vele internationals en hun partners die in de Brainportregio werken en wonen.

26 oktober 2022

Heb je opleidingsbudget? Zet het in!

Als beetje professional weet je dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Gelukkig zijn er in veel cao’s afspraken gemaakt over een persoonlijk opleidingsbudget voor medewerkers. Dat betekent dat je bij je werkgever kunt aankloppen voor de bekostiging van een training of studie. Zeker nu er overal personeelstekorten zijn en iedereen het nog drukker heeft dan anders, zul je er een prioriteit van moeten maken om jezelf bij te scholen. Want je opleidingsbudget vervalt na een aantal jaren.


Ben je geïnteresseerd in taal en carrière?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en ontvang maandelijks onze laatste blogberichten in je mailbox. 

 
`