Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

12 augustus 2019

Zuster Annette Heere overleden

Op 7 augustus 2019 is zuster Annette Heere op 87-jarige leeftijd overleden. Zij was de laatste zuster van de congregatie Kanunnikessen van de Heilige Augustinus in Nederland. De congregatie was de oprichter van het taleninstituut Regina Coeli.

9 augustus 2019

Nederlands bijspijkeren voor het solliciteren

Ieder jaar selecteren zij een tweetal excellente studenten voor een vijfdaagse training in Vught om ze bij de start van hun carrière een extra duwtje in de rug te geven. Als het aan Ammar Abo Hamida ligt zou iedere hoogopgeleide vluchteling hier snel de taal moeten kunnen leren. “Hier behaal je binnen een paar weken het niveau waar je op een andere plek een jaar over doet”, zegt hij stellig.

11 juni 2019

Flow maakt taal leren een stuk makkelijker

Over stress is al veel gezegd en geschreven. Zo weten we dat stress in sommige situaties productief kan zijn, bijvoorbeeld als er een tijger op je af stormt. Maar over het algemeen vermijden we het liefst iedere stresstoestand, vooral als het op leren aankomt. Stress zorgt er namelijk voor dat je hersenen nieuwe informatie blokkeren en je dus niets leert. We streven liever naar een toestand van flow.

20 februari 2019

VR waardevolle aanvulling op het lesprogramma van Regina Coeli

Voor steeds meer cursisten van Regina Coeli is virtual reality een onderdeel van hun taaltraining. Met een VR-bril op betreden ze een virtuele wereld, terwijl ze met de taaltrainer kunnen blijven communiceren. 75,9% van de cursisten die het afgelopen kwartaal VR gebruikten, zijn tevreden tot zeer tevreden over het gebruik daarvan.

31 januari 2019

Hoge waardering Language Weekend

Vorig jaar startte Regina Coeli met het aanbieden van taaltrainingen in het weekend. Daar is zoveel vraag naar dat het aantal weekendopeningen in 2019 is verhoogd naar veertien. De mensen die in 2018 deelnamen aan het Language Weekend zijn enthousiast. Ze geven het weekend gemiddeld een 9,4 als rapportcijfer.

6 december 2018

Uitbreiding taalaanbod Language Institute Regina Coeli

Wie goed Russisch of Arabisch wil leren spreken, kan hiervoor sinds dit najaar terecht bij Language Institute Regina Coeli. Samen met ervaren docenten ontwikkelden we een programma voor beide talen.


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.