Van onze blog

Nieuws, ontwikkelingen en artikelen van Regina Coeli

15 november 2019

Verbeter je taalvaardigheid door te schrijven

Ben jij er wel eens voor gaan zitten om een tekst te schrijven in een vreemde taal? Dat is een van de beste manieren om een vreemde taal nog beter onder de knie te krijgen! Van schrijven wordt je spreekvaardigheid beter. Dus ook als je eigenlijk nooit iets hoeft te schrijven, pak dan toch eens pen en papier en begin!

4 september 2018

GoodHabitz en Regina Coeli gaan samenwerking aan

De cursisten van Language Institute Regina Coeli, alias ‘de Nonnen van Vught’, kunnen per 1 september tijdens en na hun taaltraining online modules van e-learningspecialist GoodHabitz volgen. Een aantal online lesmodules komt beschikbaar in het e-learningsysteem van Regina Coeli.

23 augustus 2018

Met virtual reality een vreemde taal leren bij de Nonnen

Een vreemde taal leren via virtual reality. Dat is sinds kort mogelijk bij Language Institute Regina Coeli, ook wel bekend als ´de Nonnen van Vught´. Regina Coeli is daarmee het eerste taleninstituut dat virtual reality (VR) tijdens taaltrainingen inzet om de communicatieve vaardigheden van cursisten te ontwikkelen.

1 maart 2018

De kracht van complimenten bij het leren van een vreemde taal

Het krijgen van complimenten – of zoals we zelf liever zeggen: positieve feedback – helpt enorm als je een taal leert. Doordat de nadruk wordt gelegd op alles wat je goed doet of op de inspanning die je levert, groeit je zelfvertrouwen, ga je makkelijker praten en sta je meer open voor het opnemen van nieuwe stof.

21 februari 2018

Meertaligheid start bij het beheersen van je moedertaal

De basis die je legt in je moedertaal is van cruciaal belang voor je persoonlijke ontwikkeling en later ook voor het leren van andere talen. Meertaligheid start bij het goed beheersen van je moedertaal. Andersom helpt de kennis van andere talen ook bij het ontwikkelen van je moedertaal.

31 augustus 2017

Het vervolg op een taaltraining bij Regina Coeli

Als je zes jaar Franse les hebt gehad op de middelbare school en daarna nooit meer Frans spreekt, dan kun je niet zomaar een vlammend betoog houden in het Frans. Taal is een vaardigheid die je moet blijven oefenen en die je niet een-twee-drie aanleert. Dat geldt natuurlijk precies zo als je een training volgt bij Language Institute Regina Coeli. Hoe ga je na een training het best verder?


Blijf op de hoogte

Bent u geïnteresseerd in taal en carrière? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van Regina Coeli en u ontvangt maandelijks onze laatste blogberichten in uw mailbox.